Balıkesir’in ilk aşılı kızılcık bahçesi Dursunbey’de yapıldı

Dursunbey Belediyesi’nin desteği ile Dursunbey’e bağlı Hamzacık mahallesinde 400 adet aşılı kızılcık toprakla buluşturuldu.

Balıkesir’in ilk aşılı kızılcık bahçesi Dursunbey’de yapıldı

Dursunbey Belediyesi’nin desteği ile Dursunbey’e bağlı Hamzacık mahallesinde 400 adet aşılı kızılcık toprakla buluşturuldu.

Sosyal, kültürel ve fiziki açıdan birçok projeye destek olan Dursunbey Belediyesi tarım alanında da üreticiye desteğini sürdürüyor. Bu kapsamda ilçeye bağlı Hamzacık mahallesinde bulunan 7 dekarlık bahçeyi köye tahsis eden Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, maddi olarak kazancı oldukça yüksek olan kızılcık üretimine destek oldu.

Mahalle Muhtarı Mustafa Bey’in koordinesinde gerçekleşen çalışmalar kapsamında Yalova’dan getirilen 400 adet aşılı kızılcık mahalle sakinlerinin de desteği ile toprakla buluşturuldu. Balıkesir bölgesinde bir ilk olan aşılı kızılcık ile ilgili açıklama yapan Mustafa Bey, tarımda alternatifin az olduğu Dursunbey’de gelir sağlayıcı üretim için örnek olmayı hedeflediklerini söyledi. Bey yaptığı açıklamada; “Dursunbey Bölgemiz hem coğrafi hem de iklim olarak maalesef handikaplı bir bölge. O yüzden tarımda çok fazla bir alternatifimiz yok. Eğer daha ticari ürünlere yönelmezsek, biz Dursunbey’in bu handikabını yenemeyiz. Ne yapabiliriz düşüncesiyle Belediyemizle bu konuda çalışma yaparken, bizim bölgemizde kızılcık yaygın. Kızılcıkla alakalı örnek bir bahçe kuralım dedik. Vatandaşlarımızın bunu biraz daha ticari olarak görsün öğrensin ve inşallah ileriki yıllarda faydalı bir örnek olsun diye düşündük. Köyümüzün girişinde Belediyemizin 7 dekarlık bir arazisi var. Buraya Yalova’dan 400 tane aşılı kızılcık fidanı getirdik. Belediyemizin desteği ile getirdiğimiz bu fidanları Köy kadınlarımızın da yardımı ile burada Balıkesir’in ilk aşılı kızılcık bahçesini tesis ettik. Buraya katkısı olan Başta Belediye Başkanımız Ramazan Bahçavan, köyümüzde yardım eden kadınlarımızı çok teşekkür ediyorum. İnşallah Hamzacık ve Bölgemizi için burada meyveciliğin miladı olacak diye düşünüyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2018, 13:36
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160