Dursunbey’de ADMOG Semineri

ADMOG Projesi (Atma Değerlendir Meslek Okullarını Güçlendir) projesi çerçevesinde Dursunbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine Türkiye’nin iş dünyası yöneticileri tarafından seminer verildi.

Dursunbey’de ADMOG Semineri

ADMOG Projesi (Atma Değerlendir Meslek Okullarını Güçlendir) projesi çerçevesinde Dursunbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine Türkiye’nin iş dünyası yöneticileri tarafından seminer verildi.

Dursunbey Endüstri Meslek Lisesi Müdürlüğü’nün girişimleri sonucu Taşıt Araçları ve Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) tarafından hayata geçirilen ADMOG (Atma Değerlendir Meslek Okullarını Güçlendir) Projesi hakkında öğrencilere 2 saat süren bir eğitim verildi. Seminere TAYSAD Yönetim Kurulu Üyeleri ve Proje Eş Liderleri Çağatay Dündar, Özge Özen Kural; Tezmaksan Makina Sanayi ve Ticaret A.Ş. Müşteri İlişkileri ve Mali İşler Koordinatörü Yalçın Paslı, ADMOG Proje Koordinatör ve Sorumluları Pınar Yurdakul ve Burak Odabaş katıldı. Türkiye ve dünyada sanayideki önemli gelişmeler hakkında bilgi verildi.

Proje hakkında bilgi veren Proje Eş Liderleri Çağatay Dündar, "ADMOG, mesleki eğitimin desteklenmesi amacıyla TAYSAD tarafından yürütülen bir sosyal sorumluluk projesidir. Bu projenin temel hedefi, sanayiye daha kalifiye eleman yetiştirmeye aracı olmaktır. ADMOG, tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak; sanayi, işletmeler ve okullar arasındaki işbirliğini pekiştirmektedir. Projeye katılım, yeni ve kullanılmış alet ve makineler ile gerçekleştirilebilir. Bu proje ile işletmeler ve okullar arasında, beceri eğitimine yönelik katkıda bulunulmaktadır. Sadece TAYSAD üyelerine yönelik bir proje olmayıp, tüm sanayicilere açıktır. Başlatıldığı 2013 yılından bu yana, 81 ilde 215 okula 5224 aletin gönderimi gerçekleştirilmiştir.” dedi.

Proje Eş Lideri ve Sismak Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Özge Özen Kural ise, “Uzun zamandır genel eğitim sisteminde yaşanan değişiklikler nedeniyle, meslek liselerinin tercih edilirliği ciddi oranda azaldı. Üniversite eğitimi sebep gösterilerek, meslek lisesi dışında kalan liselere geçişler rağbet görür hale geldi. Elbette eğitim seviyesi yüksek bir toplum olmak güzel ama kalkınmış bir toplum olmak için bilginin kullanılması gerekmektedir. Maalesef bizde durum pek öyle seyretmiyor. Üniversitelerden mezun olmuş, ara eleman olmayı kabul etmeyen işsiz orduları oluşturuyoruz. Çoğunlukla teorik bilgi ağırlıkta, pratikte ise ciddi eksiklikler mevcut” dedi.

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2017, 20:02
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160