"Edremit Lisesi adı neden değişti" tartışması büyüdü.

Balıkesir'in Edremit Lisesi Mezunları Derneği tarafından Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Anadolu Lisesinin isminin değiştirilmesi için olayın mahkemeye taşınmasından sonra 13 Sivil Toplum Örgütü, Eğitim Bir Sen öncülüğünde okul önünde basın açıklamasında bulundu. STK'lar adına Memursen ve Eğitim Bir-Sen Edremit Temsilcisi Muharrem Yenigün yaptı.

Yenigün, "Daha 8 aylık öğretmenken Batman da hain terör örgütü PKK tarafından şehit edilen genç meslektaşımız Şenay Aybüke YALÇIN'ın isminin ilçemizde mezun olduğu okula verilmesinden rahatsız olup dava açan ve bedavadan nam sahibi olunmaz diyen zihniyeti kınamak için Edremit Sivil Toplum Kuruluşları olarak Edremit Şehit Öğretmen Senay Aybüke Yalçın Anadolu Lisesinin önünde basın açıklaması yaptık. Basın açıklamamıza katılan Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı sendikalarımızın ilçe temsilcilerine, TÜGVA, Ensar Vakfı ve İHH Edremit temsilcileri ile sendika üyelerimize teşekkür ediyoruz.

Bugün maalesef Türkiye kamuoyunda yanlış anlaşılmalara neden olan bir olay için Edremit’imizin ve Edremit Körfezimizin en köklü okullarından olan ve mezunu olmaktan onur duyduğum Edremit Şehit Öğretmen Senay Aybüke Yalçın Anadolu Lisesinin önünde toplandık.

Edremit Lisesi 1956 yılında rahmetli Adnan Menderes’in temellerini attığı bu binada bütün Edremit Körfezine hizmet etmeye başlamıştır. Okulumuz her alanda kendini ispatlamış, üniversite sınavlarında Türkiye Şampiyonu çıkarmış bir okuldur. 2011-2012 Eğitim Öğretim yılında düz liselerin Anadolu Lisesine dönüştürülmesi ve daha öncesinde ilçemizde Akçay Yolu üzerindeki okula Edremit Anadolu Lisesi ismi verilmesi nedeniyle okulun ismi Edremit Körfez Anadolu Lisesi olarak değiştirilmiştir. Okulumuza ismi verilen Şehit Öğretmenimiz Şenay Aybüke YALÇIN da bu dönemde okulumuzda okumuş ve mezun olmuştur. Daha sonra 4 yıllık üniversite eğitimini tamamlayarak Batman’ın Kozluk ilçesine öğretmen olarak atanan meslektaşımız daha mesleğinin 8. Ayında öğrencilerine karne dağıttıktan sonra evine giderken hain terör örgütü PKK tarafından düzenlenen saldırıda şehit olmuştur.

Şehit Öğretmeniz Şenay Aybüke YALÇIN’ın ailesinin İlçe Milli eğitim Müdürümüz Sayın Yakup ÖZBEK’i ziyaretleri esnasında mezun olduğu okula evlatlarının isminin verilmesi talebi kabul edilmiş ve gerekli işlemler tamamlanarak 11/02/2021 tarihi itibariyle okulumuzun ismi Edremit Körfez Anadolu Lisesi’nden Edremit Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Anadolu Lisesi olarak değiştirilmiştir. Bunun üzerine maalesef Edremit Lisesi Mezunları Derneği tarafından okulun adının değiştirilmesinin iptali talebiyle dava açıldığını , derneğin sosyal medya hesabından paylaşılınca öğrendik. Yine bu açıklamada bir avukatın “BEDAVADAN NAM SAHİBİ OLUNMAZ “ şeklinde bir ifade kullanarak okulun eski isminin verilmesini savunması utanç duyulacak bir durumdur. ŞEHİTLİK MAKAMI BİZİM İNANCIMIZDA PEYGAMBERLİKTEN SONRA EN YÜCE MAKAMDIR. Aybüke Öğretmenimiz bu ülkenin evlatları için çabalarken şehit olmuştur. Şehit… Bedavadan olmamıştır. Canından geçmiştir. Toprağa kanını düşürmüş, bayrağımızın al rengine katılmıştır. Okulumuza Şehit Öğretmenimizin isminin verilmesi bir onurdur. Bundan rahatsız olan zihniyeti bir kez daha kınıyor, hayatlarının baharında şehit olan Şenay Aybüke Yalçın ve Necmettin YILMAZ başta olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz.

Şehitlerimizin isimlerini ne okullarımızdan, ne de kalbimizden silmeye kimsenin gücü yetmeyecektir.

Saygılarımızla…

Edremit Memur-Sen İlçe Temsilciliği

Edremit Eğitim-Bir-Sen İlçe Temsilciliği

Edremit Sağlık-Sen İlçe Temsilciliği

Edremit Diyanet-Sen İlçe Temsilciliği

Edremit Büro-Memur-Sen İlçe Temsilciliği

Edremit Toç-Bir-Sen İlçe Temsilciliği

Edremit Bayındır-Memur-Sen İlçe Temsilciliği

Edremit Kültür Memur-Sen İlçe Temsilciliği

Edremit Ulaştırma Memur-Sen İlçe Temsilciliği

Genç-Memur-Sen Edremit İlçe Temsilciliği

TÜGVA Edremit İlçe Temsilciliği

İHH Edremit İlçe Temsilciliği

Ensar Vakfı Edremit İlçe Temsilciliği"k

YORUM EKLE