3. Edremit Zeytin Hasat Sonu Şenliği başladı

3. Edremit Zeytin Hasat Sonu Şenliği başladı

Balıkesir’in zeytinin başkenti olarak adlandırılan Edremit ilçesinde 3.Zeytin Hasat Sonu (MECİ) Şenliği başladı.

Edremit Ticaret Odası önünden kortej yürüyüşüyle başlayan 3. Edremit Zeytin Hasat Sonu (MECİ) Şenliği etkinliklerine ilgi yoğun oldu. Korteje zeytin çiftçilerinin yanı sıra zeytin taşımacılığında kullanılan develerin de katılması dikkatleri çekti. Cumhuriyet Meydanına kadar yürüyen kortej burada şenlik açılış töreni için buluştu.

Şenliğin açılış konuşmasını yapan Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka zeytinin başkenti Edremit’ten Zeytin Dalı operasyonuna katılan şehitlerimizi rahmet gazilerimizi ise minnet ile andı. Saka, “Zeytin sadece bir meyve değil; dünyada barışın en önemli sembolüdür. Bundan dolayı da ben zeytinin başkentinden tüm dünyaya barış mesajları sunmaya çalışıyorum. Zeytin Dalı Operasyonunda yaralanan bütün gazilerimize acil şifalar diliyorum” dedi.

Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı da yaptığı konuşmada, “Ülkemiz çok önemli bir süreçten geçmekte, Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekatı devam etmektedir. Bizler ülkemiz için, istikrarımız ve istikbalimiz için bizi mücadele etmekten hiç kimse alıkoyamayacaktır. Türkiye kararlı bir şekilde mücadele edeceğini Afrin’den tüm dünyaya ilan etmiştir. Allah ordumuzu muzaffer eylesin. Mehmetçiğimiz kazasız belasız bir şekilde oradaki görevini tamamlayıp ülkemize geri dönsün. Ben Afrin’deki şehitlerimize ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize acil şifalar diliyorum.”dedi.

Daha sonra Edremit Belediye Halk Oyunları ekibi halk oyunları gösterisi yaptı. İki pehlivan bölgede üretilen zeytin yağlarını vücutlarına sürerek yağlı güreş yaptı. Açılış konuşmalarının ve törenin ardında 3. Edremit Zeytin Hasat Sonu (MECİ) Şenliği kapsamında zeytin ve zeytinyağı sektörü içinde yer alan firmaların katılımıyla kurulan zeytin fuarı açıldı. Şenlik kapsamında daha sonra Faruk Serpil Parkında vatandaşlara pilav keşkek hayrı yapıldı. Tarladan Sofraya Zeytin” Fotoğraf Sergisi açılışından sonra Şükru Tunar Kültür Merkezinde "Ortak Akıl Toplantısı" gerçekleştirildi.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER