AVUSTRALYA’DAN TÜRK KADINLARINA DESTEK

AVUSTRALYA’DAN TÜRK KADINLARINA DESTEK
 Avustralya Dış İşleri Bakanlığı, Çanakkale Konsolosluğu aracılığı ile Balıkesir’in Edremit ilçesindeki Nar Kadın Kooperatifi’ne fırın ve hamur açma makinesi hibe etti.

  Avustralya Dış İşleri Bakanlığı’nın Doğrudan Yardım Programı (DAP) kapsamında, Edremit’teki S.S. Nar Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi ile temasa geçen Çanakkale Avustralya Konsolosluğu, kadın kooperatifinin ihtiyaçlarını belirledi. Ev hanımlarına gelir kapısı olan Nar Kadın Kooperatifi’ne 1 adet profesyonel fırın ve 1 adet modern hamur açma makinesi yollayan Çanakkale Avustralya Konsolosluğu, bugün de kooperatifi ziyaret etti.

  Konsolos Nicholas Sergi ve konsolosluk görevlilerini, kooperatif başkanı Nedret Gürdal ve çalışan ev hanımları karşıladı. Ev işi hamur ürünleri ikram edilen konsolos Nicholas Sergi, Türk mutfağına hayran olduğunu ifade itti. Güre Belediye Başkanı Kamil Saka’nın da katıldığı ziyarette, kadınların imalat çalışmalarını da inceleyen Nicholas Sergi, hibe ettikleri makinelerin ne kadar işe yaradığını gördü.

  Kooperatif üyesi kadınlar, Avustrolya Dış İşleri Bakanlığı ve Çanakkale Konsolosluğu’na teşekkür etti. Tercüman aracılığıyla konuşan Nicholas Sergi, “Bakanlığımızın projesini Türkiye’nin bazı noktalarında da uyguladık. Bu proje kapsamında buradaki ev hanımları da ekipman eksikliklerini gidermiş oldu. Çalışan ve üreten her zaman kazanır. Burada üretilen ev işi ürünler harika” dedi. Kooperatif yetkilileri, konsolosluk görevlilerine ev işi gıda ürünleri hediye etti.

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2013, 16:53
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER