Balıkesir ilçeleri arasında en çok nüfusu artan ilçe Edremit oldu

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2017 yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarına göre Balıkesir’in Edremit ilçesinin toplam nüfusu bir önceki yıla göre 3 bin 346 kişi artarak 148 bin 341 oldu.

Balıkesir ilçeleri arasında en çok nüfusu artan ilçe Edremit oldu

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2017 yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarına göre Balıkesir’in Edremit ilçesinin toplam nüfusu bir önceki yıla göre 3 bin 346 kişi artarak 148 bin 341 oldu. 2017 yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) sonuçlarına göre Edremit binde 22,81 nüfus artış hızıyla Balıkesir ilçeleri arasında en çok nüfusu artan ilçe oldu.

Aynı zamanda Edremit İlçesi binde 22,81 nüfus artış hızıyla, Türkiye nüfus artış hızının üzerinde kaldı.

Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı yaptığı açıklamada; Edremit’in son yıllarda sürekli gelişen ve büyüyen bir ilçe olduğunu, bunu nüfus sayım sonuçlarının da ortaya koyduğunu belirtti. Kaymakam Sırmalı "Edremit ilçemiz; denizi, Kazdağları, doğası, termali, tarihi ve kültürel değerleri, zeytini ve zeytinyağıyla önemli bir turizm merkezidir. İlçemizin turizm bölgesi olması sebebiyle aynı zamanda önemli çekim merkezlerden bir tanesidir. İlçemizin sahip olduğu doğal, tarihi ve kültürel potansiyellerle doğru orantılı olarak ilçemizin nüfusu da gün geçtikçe artmakta olup Türkiye’nin dört bir yanından göç alan bir ilçe konumuna gelmiştir. Bugün Edremit, Balıkesir’in Merkezi dışında 2. büyük ilçesidir. Bizler ilçemizin büyümesi ve gelişmesi adına çalışmalar yürüterek projeler üretmeye önem gösteriyoruz. Bundan sonra da çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Ayrıca ilerleyen dönemlerde İlçemiz planlanan devlet yatırımlarının ve özel sektör yatırımlarının kısa sürede tamamlanmasıyla birlikte Edremit, ülkemizin önde gelen yerleşim merkezlerinden biri haline geleceği gibi; Marka Şehir Edremit olarak da anılarak yoluna devam edecektir" dedi.

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2018, 23:06
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER