Başkan Arslan, ekibi topladı

Başkan Arslan, ekibi topladı

Edremit Belediyesi,  sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı canlı yayın aracılığıyla “Kriz Masası Değerlendirme Toplantısı”nı gerçekleştirdi. Toplantıya Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan başkanlık etti.

Edremit Belediye başkanı Selman Hasan Arslan, 29 Nisan’da başlayan ve 13 gündür devam eden kapanma sürecinde yürütülen çalışmaları Başkan Yardımcıları Tümdeniz Çelebi, Metin Tunçer, Ahmet Elman, Tayfun Gerkuş ve Kürşad Saran ile birlikte canlı yayın üzerinden değerlendirdi.

 Belediye Başkan Yardımcıları ilgili oldukları müdürlüklerin yaptıkları çalışmaları detaylı olarak kamuoyuyla paylaştı. Şeffaf belediyecilik anlayışıyla canlı yayın üzerinden yapılan toplantı vatandaşlar tarafından ilgi gördü. Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan tüm vatandaşlara eşit hizmet sunduklarını söyledi. Arslan, “ Vatandaşlarımızın ilk ulaştığı kurum belediye. Bizler de vatandaşlarımızın taleplerine kayıtsız kalmıyor Kriz Masası ile birlikte  7 gün 24 saat hizmet veriyoruz. Sorumluluklarımızı ve görevimizi en iyi şekilde yerine getiriyoruz. Belediyemiz Edremit halkının belediyesidir” dedi.

SOKAK HAYVANLARI YALNIZ BIRAKILMADI

24 saat hizmet veren Sağlık İşleri Müdürlüğü  tam kapanma döneminde sokak hayvanlarıyla ilgili yapılan çalışmaları 2 katına çıkardı. Düzenli yapılan beslemelerin yanında yaralı hayvanların tedavisi gece gündüz fark etmeksizin yapıldı. Kısırlaştırma ve daha büyük yaralanmalar olması durumunda sokak hayvanlarının  Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin tedavi merkezine bizzat götürüldü. Edremit Belediye Başkanı Selman  Hasan Arslan, Büyükşehir Belediyesi ve Edremit  Kent Konseyi’yle birlikte çalışılarak  yoğun bir sokak hayvanı popülasyonu bulunan  Eminkuyu’da korunaklı bir doğal besleme alanı yaratılacağının sözünü verdi.

İHTİYAÇ SAHİBİ VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından 6.000 market alışveriş kartı ve erzak kolisi kartı  ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldı. 300 vatandaş Sosyal Market’ten giysi yardımı alırken 6 eve eşya yardımı yapıldı. Normal dönemde 300 kişiye verilen sıcak yemek yardımı, tam kapanma döneminde  600 kişiye çıkarıldı.  Bilgi İşlem Müdürlüğü’ne bağlı 444 85 10 numaralı Çağrı Merkezi’ne,  şu ana kadar 4580 adet çağrı geldi. Bunlardan 4150 adetiyle görüşme yapıldı ve tüm  talepler ilgili müdürlüklere iletilerek dönüş yapıldı. Tam kapanma döneminde başlatılan Senin Faturan’a 467 ihtiyaç sahibi vatandaş başvurdu.  264 adet fatura gerekli incelemeler yapılarak kabul edildi ve şu ana kadar ihtiyaç sahibi vatandaşların 17.323 TL’lik faturası hayırsever vatandaşlarımız tarafından  ödendi. Tam kapanma döneminde talep eden her çocuğa kitap hediye edildi. 7500 adet kitap çocuklara teslim edildi.

TAM KAPANMA FIRSAT OLDU

29 Nisan- 12 Mayıs tarihleri arasında tam kapanmadan yararlanılarak şehir merkezinde ve yoğun caddelerde 2756 metrekare alanda kilit parke taş  tamirat çalışmaları yapıldı. 263 metrekare yağmur oluğu ve normal bordür döşendi. Sorunlu bölgelere 740 metrekare yağmur suyu drenaj hattı döşendi. Sorunlu bölgelere 740 metrekare yağmur suyu drenaj hattı döşendi. İşletme İştirakler Müdürlüğü tarafından aydınlatması olmayan ve eksik olan yerlere yaklaşık 14 noktada aydınlatma çalışması yapıldı.  Kültür Müdürlüğü,  çalışmalarına canlı yayından devam etti. Sosyal medya üzerinden yapılan “Tam Kapanmada Açık Söyleşiler” programıyla siyaset, sağlık, spor, beslenme, psikoloji ve sanat gibi birçok konu ünlü isimlerin katılımıyla konuşularak kentlilere sosyal alanda da destek sağlandı.

TALEP EDEN HERKESE AŞI SERVİSİ YAPILDI

Edremit’te ikamet eden 55 yaş üstü vatandaşlar, hiçbir ayrım gözetmeksizin aşı randevusuna makam aracıyla götürüldü.  Aşı servisi hizmeti haftanın her günü devam edecek.

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2021, 00:06
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER