BAŞKAN VEKİLİ ÇAĞLAR:

'Başkan Tuncay Kılıç'ın bir an önce mahkemeye çıkarılmasını bekliyoruz'

BAŞKAN VEKİLİ ÇAĞLAR:

 Belediye Başkan Vekili Fatih Çağlar, başkan Tuncay Kılıç'ıın bir an önce mahkemeye çıkarılmasını beklediklerini açıkladı.

 Edremit Otel'de düzenlenen basın toplantısında Çağlar, Bildiğiniz üzere, başkanımız Tuncay Kılıçç, 1 Ekim 2012 günü gözaltına alındı. 4 Ekim 2012 günü tutuklandı. Daha henüz mahkemeye çıkamadı. İddianamesinin hazırlık çalışmalarının devam ettiği bilgisi bize geliyor. Bir an önce mahkemenin neticelenmesini ve adaletin yerini bulmasını istiyoruz. Hepinizin bildiği üzere belediyeler kamu hizmeti yaptıklarından, hizmetlerin aksamaması açısından, Belediyeler kanunu mevzuatına göre 10 gün içinde, gizli oyla yeni bir başkan vekili seçilmesi zorunluluğu vardı. belediye meclis üyesi 15 arkadaşımız arasında yapılan gizli oylama neticesinde, değerli arkadaşlarım beni göreve getirdiler.dedi

Çağlar şunları söyledi:

MHP Genel Merkezimizin, il ve içe teşkilatımızın ve MHP'li meclis üyesi arkadaşlarımın isteği ve desteği ile bu zor ama bir o kadar da onurlu görevi kabul ettim. Bu sıkıntılı dönemde, kolayı seçip görevden kaçmadım. Edremit ve Edremit halkına hizmet etmenin, hakka hizmet olduğunun bilinciyle, görevi kabul ettim. Geçirmekte olduğumuz ve halen devam eden soruşturma sürecinde, Elebetteki an görevim Edremit Belediyesi'nin mevcut işleyişini aksatmamak ve halkımıza verdiğimiz hizmetlerin devamını sağlayabilmekti. Daire müdürü arkadaşlarım, meclis üyesi arkadaşlarım ve belediyenin mevcudiyetinin devamını sağlayan bir çok personel arkadaşımda, en üst derecede bir moral bozukluğu, motivasyon eksikliği ve gerginlik mevcuttu. Bir çoğu kendini işe veremiyor çalışmakta zorluk çekiyorlardı. Edremit Belediyesi içinde, hemen hemen bütün birimlerde çok sayıda ED-BEL personeli arkadaşımız görev alıyordu. Bildiğiniz üzere Ed-Bel'in yapmış olduğu bir satış nedeniyle bir süreç başlamış, tutuklamalar gelmişti. İlk ele alınması gereken Ed-Bel LTD Şti'nin durumuydu. Ed-Bel'e derhal yeni bir hukukçuyla, yeni bir Mali müşavir bulduk. Ed-Bel'in yeminli Mali müşavirine son durum raporu hazırlattık. Bu rapora göre sürdürülebilir bir durum yoktu. Ed-Bel'in mallarına ve hesaplarına savcılık tedbir koymuştu. Mali müşavirden alınan rapora göre mutlaka personel azaltılması gerekiyordu. 2012 Kasım ayı meclisimizde, Ed-Bel yönetimine tavsiye niteliğinde Kararlar alarak; personel azaltılmasını bildirdik. Meclis kararını Ed-Bel yönetimi yürürlüğe koyarak bir çok arkadaşımızın işini sonlandırdı ya da ücretsiz izine çıkardı. Ed-Bel yöneticileri arkadaşlarım ve ben bu yüzden dolayı bir çok personelimden tepkiler aldık, eleştirildik ve hatta bunun ötesinde şeyler yaşadık, yaşıyoruz. Ed-Bel yöneticisi arkadaşlar, Ed-Bel'i rayına oturtabilmek için ellerinden gelen çabayı sarf ediyorlar. Elbette ki bu durum normal bir durum olmadığı için, bir çok arkadaşımız elbette ki mağdur durumdalar. Ancak elden bu aşamada bir şey gelmiyor.diye konuştu.

Büyük şehir yasasından dolayı, personel artırımına gitme durumu oluşursa şartları elverişli olanları işe almak için öncelik vereceklerini söyleyen Çağlar, Ed-Bel'de Ocak ayı itibariyle kadrolarımız 180 kişiden takriben 60 civarına düşmüş olacak. Yani her 3 personelden 2 arkadaşımızın iş akdi ya yenilenmeyecek ya da 6 ay ücretsiz izin verilmiş olacaktır. Böylece Ed-Bel personel giderlerini de 1/3'e çekmiş oluyoruz.

Ankara'ya gidilerek, Edremit'in beldelerinin Edremit'ten koparılmaması için çalışma yaptık. Belediyemizden temin edilen 2 adet otobüs ile Ankara'ya Edremit MHP İlçe Teşkilatı, sivil toplum kuruluşları, oda başkanları, dernekler, muhtarlar ve meclis üyelerimizle birlikte gittik. Kulis çalışmalarında elimizden geldiğince Edremit'imizin hakkını savunduk ve neticesinde Edremit'imizi bütün olarak muhafaza edebildik.

2012 Kasım ayında bütçe meclisimizi yaptık ve bütçemizi oy birliği ile onayladık. 46 milyon TL'lik bir bütçe çıkardık. Asla abartma ve israfa gitmedik. İlk günden beri yapabildiğimiz kadar tasarruf etmeye çalışıyoruz. Tasarruf ettiğimiz birkaç kalemden söz etmek istiyorum. Araç ve gereçlerin akaryakıt giderlerini kontrol ederek saat 17.00'den sonra mecburi işler harici araçları otoparka çektik. Çiçek harcamalarımızı cenaze ve düğünlere yapay çiçeklik yaptırdım ve bu sayede daima kalıcı olarak kaldı. Tebrik masraflarımızı kestik. Telefonlarımız şehirlerarası ve il içine kapattık. Her birimde yalnızca müdürlerimizin şehirler arası telefonu açık. Temsil ve ağırlama giderlerini kestik. Yurt dışı gezilerine katılmayacağız. Devletimizin kurumlarıyla iyi ilişkiler kurduk ve Edremit'imize maksimum yatırımı çekmeye çalışıyoruz. Bursa'daki İller Bankası Bölge Müdürlüğü'ne Ali Rıza Timur ile beraber gittik. Orada 'Müdürümüz ile Edremit'e neler yapabiliriz' diye konuştuk. İlk etapta Edremit'e komple bir kanalizasyon projesinin yapılması hakkında anlaştık. Ayrıca İller Bankası yetkilileri de bölgemize geldiler. Dalyandaki arıtma tesisinde de bir rehabilitasyon ve iyileştirme çalışmalarını Belediyeler Birliği'ndeki diğer belediyelerimizle birlikte başlattık. Ticaret odasının düzenlediği yüksek vergi ödeyenler ödül töreninde Valimiz Ahmet Turan beyle tanışma fırsatım oldu. Sayın milletvekili Ali Aydınlıoğlu ile beraber Dalyan Bölgesindeki 3 bin dönümlük hazine arazisinden Valimize bahsettim. Çevre düzeni planlarda buranın termal turizm, spor kompleksi ve sağlık merkezi için uygun olduğunun ve bir de liman yapabilirsek bölgemizin turizm açısından çok büyük bir şekilde canlanacağını söyledim. Bölge için İmar planını çalışmasını yaptırıyorum. Çalışmalarımız bittiğinde Ticaret Odası Başkanımız Mehmet Ertaş ile birlikte Valimizi tekrar ziyaret edip konu hakkında netleştirmek istiyorum.şeklinde konuştu.

Çağlar, sözlerini şöyle sürdürdü:

Kanlı derenin ıslahı için söz aldım. DSİ yetkilileri Edremit'e gelerek incelemelerde bulundular. Kamulaştırma sorunu yoksa sorunu çözme sözü verdiler. İmar'dan ve Kadastro'dan araştırmalarımın sonucunda kamulaştırma sorununun olmadığını yazıyla DSİ'ye bildirdim. Kanlı Derenin her iki Şev kısmına Barme perde şeklinde istinad duvarı yapılacak. Edremit Belediyesi imkanlarıyla TOKİ ve mezarlıktan gelen suları yapacağımız yağmur suyu kanallarıyla Kanlı Dere'ye akıtmayı düşünüyoruz. Fen işlerimiz çalışmalarına devam ediyor örneğin parke yol çalışmalarımız 3 ayrı yerde devam ediyor. Ben göreve geldiğimden beri yaklaşık 25 bin m2 parke kilit taşı döşedik. Son 6 ay içinde ise yaklaşık 60 bin m2 parke taşı döşemiş olduk. Parke taşı döşemiş olduğumuz yolların altlarına olmayanlara mutlaka 60'lık ya da 40'lık kroge borularla yağmur suyu kanalı çalışması da yapıyoruz. Bahara doğru Menderes Bulvarı'nda ki çalışmalarımız devam edecek ve Edremit meydan düzenlemesini de inşallah biz yapacağız. Araç takip sistemi ihalemiz son aşamasına geldi. Pompa otomasyonu sağlanacak. Edremit Belediyesii acil müdahale ekibi oluşturduk. Büyük şehir yasasıyla ilgili, belde belediyelerimizle beraber, koordinasyon ve bilgilendirme toplantısını bizim başkanlığımızda ve belediye meclisinde gerçekleştirdik. muhtarlarımızı ve belde belediyelerimizi davet ettik. Her şeyi Edremit'i daha ileriye götürebilmek için yapıyoruz. (İHA)

Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2013, 23:49
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER