Deva'dan sulak alan tepkisi

Çelik:"Gelin Akçay'da yaşayanlara ceza vermeyin"

Deva'dan sulak alan tepkisi

Hazinenin, Akçay-Dalyanda bulunan 380 dönüm alanı Balıkesir Büyükşehir Belediyesine devretmesi sonrası, adı geçen bölgeyle ilgili imar planlaması yapılması hızlı bir betonlaşmaya sebep olacaktır. 

Sulak alan olarak nitelendirilen alanın Doğa Parkına çevrilmesi ve mevcut doğal yapının insanların kullanımına açılıp korunması gerekmektedir.

Bahsedilen alana 5.000 konut yapılması, Akçaya ve Akçayda yaşayanlara bir ceza olur. Bu şekilde bir yapılaşma mevcut fiziki şartlara ilave 15.000 kişi demektir.

Zaten arıtma tesisi mevcut kapasitesi ile ihtiyacı zor karşılamaktadır.

Yollarımızın durumu bellidir, bulvar veya anacadde niteliğinde bir yolumuz yokken, açılacak imarla ilave 5.000 araç Akçay sokaklarında dolaşacak demektir ki, bu kabul edilebilir değildir.

Su, elektrik ve doğalgaz altyapısı ise rezervlerin ve alt yapının mevcut durumu dikkate alındığı sıkıntı oluşturacaktır.

Ayrıca hiçbirimizin düşünmediği, dikkat etmediği, umursamadığı ekosistem ve bu sulak alanda yaşayan canlılar ve mikroorganizmalar, doğanın dengesinin en önemli aktörleridir. Bu yapılaşma ile bu dengede bozulacaktır.

İnsanız ve insanca yaşamayı hak ediyoruz.

Tüm bu bilgiler ışığında, Dalyanda ki 380 Dönüm Sulak Alanın Doğa Parkı olmasını istiyor ve destekliyoruz.

Tevfik ÇELİK

Demokrasi Ve Atılım (DEVA) Partisi Edremit İlçe Başkanı

(İsmail Özdemir)

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER