EDREMİT BELEDİYESİ'NDEN KÖPRÜ MÜJDESİ

EDREMİT BELEDİYESİ'NDEN KÖPRÜ MÜJDESİ

Balıkesir'in Edremit Belediye Meclisi'nin Ekim ayı olağan toplantısında, ilçenin Cennetayağı Mahallesi'ni bölen Edremit Çayı'na 2. yaya ve araç köprüsü yapılması konusu görüşüldü ve 2011 yılında köprü yapımına başlanacağı müjdelendi.
  Edremit Belediye Meclisi, Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Av. Tuncay Kılıç'ın önderliğinde dün akşam toplandı. 6 ek gündem maddesi ve 10 ana gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda, Müdderriszade Tarım Hayvancılık Gıda ve Ticaret Ltd. Şti. isimli şirket, belediyeye 1 adet piyano bağışladı. Şartlı bağış talebi meclis üyeleri tarafından onay bulurken, piyanonun sadece konser ve eğitim amaçlı olarak Edremit Belediyesi Şükrü Tunar Kültür Merkezi'nde kullanılacağı söylendi.
  Meclis toplantısında, gün geçtikçe yerleşim alanları genişleyen ve yeşil alanları zayıflayan ilçe merkezine yeni yeşil alanları açılması ve var olanların korunması ile ilgili konuşma yapan meclis ve Belediye Başkanı Av. Tuncay Kılıç, Ben geçtiğimiz dönemki belediye başkanlığım zamanında ilçemizde yeşil alanlarına önem verdim ve yeşil alanların artırılmasını sağladık. Belediye Başkanlığını bıraktığımızda, gördük ki Faruk Serpil Parkı'nda çay bahçelerinin kat çıktığını ve genişlediğini gördük. İlçede bu örnek gibi daha farklı kötü örnekler de gördük. Bunun üzerine yeniden başkan olduğumuz ilk aylarda hemen park içindeki çay bahçelerine müdahale ettik. İlçemizde yeşil alanların genişlemesi bizim geleceğimizin genişlemesi demektir dedi.
 
ARTIK YENİ BÜFE YERLERİ İHALE İLE ALINACAK
  Edremit Belediyesi mücavir alanları içerisinde büfe gibi küçük işletme açmak isteyen vatandaşların gün aşırı belediye kapılarını işgal ettiğini söyleyerek dert yanan başkan Tuncay kılıç, yeni bir uygulama ile Belediye Meclisi'nin huzuruna çıktı. Konuya açıklık getiren başkan Kılıç, Bu bakımdan, genişleyen ilçemizdeki yeni yerleşim alanlarındaki bazı yeşil alanlarda tabiki büfe olarak tabir edilen küçük işletmelere ihtiyaç duyuluyor. Bu yeni bölgelerimize de diğerleri gibi kontrollü olarak büfeler yapılacaktır. Her gün kapımızı bir sürü vatandaşımız çalıyor ve bizden büfe yeri talep ediyor. Bu haksız kazançtır. Bu haksızlığa da ihale çözümünü bulduk. Artık bizden büfe istemeye gelen halkımızı ihalelere yönlendireceğiz. Böyle bir hak varsa, bu hakkı ihale yoluyla alsınlar. Belediyemizin kira geliri önceki belediye yönetimi döneminde ortalama 3 bin TL cuvarında idi. Biz bu sıkı çalışmalarımızın yanında kira tespitlerini Belediye Meclisimizin kira Tespit komisyonu'na bıraktık ve sonuç çok çarpıcı. Artık belediyemiz aylık ortalama 60 bin TL kira bedeli elde ediyor. İşte bu belediyeciliktir. Eski belediye yönetimindeki gibi var olan belediye arazilerini satmıyoruz. Kira yöntemi ile akıllıca bir uygulama yapıyoruz ve belediyemize kazandırıyoruz. İhale yöntemi ile büfeleri verdiğimizde, yeşil alan kontrolü ve şartları da istediğimiz koşullarda olacaktır. Bu sıkıntı da ortadan kalkmış olacak dedi.
 
ÇARŞI MERKEZİNDE ÜCRETLİ OTOPARK UYGULAMASI
  Edremit Belediye Meclisi, şehir içi trafiğin rahatlaması için yeni bir uygulamaya daha imza attı. Alınan yeni karar doğrultusunda bundan sonra ilçenin Yılmaz Akpınar Bulvarı, Menderes Bulvarı, İnönü Caddesi, Hürriyet Caddesi, Karakol Caddesi, Park Caddesi, 9 Eylül Caddesi, Cumhuriyet meydanı, Kurşunlu Caddesi, Zübeydehanım Caddesi, Kapıcıbaşı -  Çayiçi Caddesi arası, Çayiçi Caddesi, Şen Büfe ve E. karakol arası ve 8. Sokak'ta araçlarını park etmek isteyen vatandaşlar, ilk 15 dakika ücretsiz, 15 dakikadan sonra 1 ila 5 TL arasında (caddelere göre belirlenen 1 TL'den 5 TL'ye kadar farklı fiyat aralıklarında) park ücreti ödeyecekler. Talep eden vatandaşlardan ise, aylık otopark aboneliği için 110 TL abonelik bedeli alınacak. Bu uygulama, 3 buçuk yıllığına ihale edilecek ve elde edilen gelir belediye kasasına aktarılacak.
  Yeni uygulama ile iglili hayırlı olsun dileklerini aktaran başkan Kılıç, Çarşı merkezimizde büyük bir trafik keşmekeşi yaşanıyor. Bu sıkıntıyı ücretli ve süreli otopark uygulaması ile çözmeyi planladık. Bu sayede, belirlenen yerlerde 15 dakikadan fazla süreli olarak otolarını park etmek isteyen araç sahipleri ücret ödeyecekler.
 
İLÇEYE NEFES ALDIRACAK KÖPRÜ PROJESİ MÜJDELENDİ
  İlçenin Balıkesir istikametinden giriş yolu üzerinde bulunan Cennetayağı Mahallesi'ndeki Edremit Çayı'na ikinci bir yaya ve araç köprüsü yapımı büyük bir ihtiyaç olarak Edremit belediye Meclisi'nin kapısını çaldı ve meclis üyeleri konuyu uzunca bir süre araştırdı. Gerçekleştirilen meclis toplantısında görüşülen yeni dolmuş (minibüs) hattı konusu, beraberinde yeni güzergaha köprü yapımı talebini de getirdi. Yeni dolmuş hattı güzergahı, Cennetayığı Mahallesi'ndeki Işık Yolu'ndan başlayarak, Edremit Çayı'nda yeni yapılacak olan köprüden geçildikten sonra Ülkü Tepe'de son bulacak. Çarşı merkezine karıştırılmayacak olan yeni güzergahta 15 araç hizmet verecek ve 5 yıllığına ihale edilerek 20'er TL ücret istenecek. Bu sayede de toplanacak olan paralar ile Edremit Belediyesi köprü inşattına 2011 yılının başında hızla başlayacak. Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, Edremit Çayı'nda bir tek köprü olması ilçedeki trafiği sıkıştırıyordu. Ayrıca çay kenarında bir de Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu bulunuyor. Bu okula ulaşım da sıkıntılar doğuruyordu. Yeni bir köprü ile, ilçenin hemen hemen yarısında yaşayan halkımız ilçe merkezine çok yakın bulunan mevcut köprüye ulaşmadan Balıkesir istikametine gidip gelecekler. Hem yol kısalacak, hem de şehir içi trafik büyük ölçüde rahatlayacaktır dedi.
  Edremit Belediye Meclisi'nden, ikametlerinin önünde bulunan çıkmaz sokağın kendilerine satılmasını talep eden bir vatandaşın bu isteği başkan kılıç ve tüm meclis üyeleri tarafından reddedildi. Yaklaşık 3 saat süren meclis toplantısı, diğer gündem maddeleri görülüşerek karara bağlandıktan sonra sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2010, 22:53
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER