EDREMİT KÖRFEZİ’NDE KAR ESARETİ

EDREMİT KÖRFEZİ’NDE KAR ESARETİ

EDREMİT KÖRFEZİ’NDE KAR ESARETİ
  - BALIKESİR KÖRFEZ HAVAALANI KAR NEDENİYLE ULAŞIMA KAPANIRKEN, KARAYOLLARI VE BELEDİYE EKİPLERİ YOLLARI AÇIK TUTMAK İÇİN YOĞUN ÇABA GÖSTERİYOR
 
 
– Balıkesir’in Edremit Körfezi’nde 4 yıl aradan sonra yağan kar, Balıkesir - Körfez Havaalanı’nı uçuşlara kapatırken, görevliler yolları açık tutmak için yoğun çaba gösteriyor.
  Sabah saatlerinde başlayan kar yağışı, Edremit Körfezi’nde yer alan Edremit, Havran, Burhaniye, Gömeç ve Ayvalık ilçeleri, bu ilçelere bağlı belde ve köyleri gün boyu etkisi altına aldı. Balıkesir – Körfez Havaalanı uçuşlara kapatıldı. Yetkililer, pistin karla kaplandığını ve görüş mesafesinin düştüğünü bildirirken, havaalanının ikinci bir emre kadar kapalı kalacağını belirtti. İlçe ve beldelerde kar nedeniyle kapanan ve buzlanan yollarda trafik kazaları da yaşandı. Burhaniye ilçesinde maya yüklü bir kamyon, kayarak devrildi. Polis ve jandarma ekipleri tüm ilçe ve beldelerde sürücüleri dikkatli olmaları yönünde uyarıyor. İlçe ve beldeleriyle içerisinde 15 belediye barındıran Edremit Körfezi’ndeki tüm belediyeler ekiplerini, kapanan yolları açmak için seferber etti.
  Kuzey Ege iklimine sahip olan Edremit Körfezi’nde kar esaretine alışkın olmayan vatandaşlar, araçlarına binmiyor ve toplu taşıma araçlarını tercih ediyor. Edremit Kaymakamı Osman Tunç, ilçede kar nedeniyle büyük bir olumsuzluk yaşanmadığını söyleyerek, “Balıkesir – Körfez Havaalanı’nda kar nedeniyle ulaşıma ara verildi. İlçemize bağlı belde ve köylerde ulaşım, aksamalı da olsa yapılabiliyor. İlçe Özel İdare Müdürlüğü ile Karayolları Müdürlüğü ekipleri sabah saatlerinden itibaren alarm pozisyonunda yollarda çalışmalar kaydediyor. Gece boyunca devam edeceği öğrenilen kar yağışının olumsuzluk getirmemesi için önlemler almaya devam ediyoruz” dedi.
  Kapılarına kadar gelen kar nedeniyle çocuklar sokaklara dökülürken, genç yaşlı tüm vatandaşlar da çocukluklarına geri dönerek karın keyfini yaşadı. Vatandaşlar, ev ve iş yerlerinin önlerinde kardan adam yaptı ve kartopu savaşları yaptılar. Edremit ilçesinden Çanakkale’nin Yenice ilçesine çıkan Hanlar Yolu’nun da yoğun kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandığı öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2012, 16:51
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160