EDREMİT POLİSİ, DOLANDIRICILARLA MÜCADELE EDİYOR

EDREMİT POLİSİ, DOLANDIRICILARLA MÜCADELE EDİYOR

 Balıkesir’in Edremit Emniyet Müdürlüğü Önleyici Kuvvetler Birim Amirliği’ne bağlı Toplum Destekli Polisler (TDP), ilçede vatandaşların dolandırılmalarını engellemek amacıyla önemli noktalara afişler asıp vatandaşları her fırsatta bilinçlendirmeye çalışıyor.
  İlçe Emniyet Müdürlüğü, bastırdığı el broşürlerini halka dağıtıyor ve bankaların ATM’lerine, büyük market ve alışveriş merkezlerinin görünen noktalarına afişleri asarak halkın bilinçlendirmeye çalışıyor. Edremit Emniyet Müdürlüğü Önleyici Kuvvetler Birim Amirliği tarafından bastırılan afişlerde, “Sizi cep telefonunuzdan arayarak kendisini kamu görevlisi (polis, asker, savcı vb.) gibi tanıtıp, telefonunuzla terör örgütü ile görüşme yapılmış, kartınız kopyalanmış, kartınız terör örgütünce kullanılıyor, telefonunuzdan devlet görevlileri tehdit edilmiş veya eşleri taciz edilmiş şeklindeki mesajları ve aramaları dikkate almayınız. Telefonunuza mesaj göndererek veya arayarak ‘...çekilişinden,...TL,  para veya hediye kazandınız’ diyerek kredi kartı numarası, TC numarası gibi kişisel bilgilerinizi aldıktan sonra, ödül alabilmeniz için verecekleri banka hesap numarasına para yatırmanızı isteyen dolandırıcılara inanmayınız. Sizi korkutarak veya ödüllendirerek bildirdikleri telefon numarasına para yüklemenizi veya verecekleri banka hesap numarasına para yatırmanızı istediklerinde; Paniğe kapılıp dolandırıcıların taleplerini yerine getirmeyiniz. Savcı ve polis telefonla adli işlem yapmaz. Karşılaştığınız bu durumlarda vakit geçirmeden 155 polis imdat telefonunu arayınız” ibarelerine yer verildi.
  İlçenin semt pazarlarındaki görünür noktalara da dev afişler asan İlçe Emniyet Müdürlüğü, toplumu bilinçlendirme ve dolandırıcılığı önleme çalışmalarıyla halkın takdirini topluyor.

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2012, 17:13
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER