Edremit'te hedef: Gök mavi, Deniz mavi, Renk mavi

Edremit'te hedef: Gök mavi, Deniz mavi, Renk mavi

 

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisiyle mücadelede ülkemizde kademeli normal hayata geçiş dönemine girilmesiyle birlikte  ülke genelinde “Dinamik Denetim Süreci”yle bir denetim seferberliği başlatıldı. 

İçişleri Bakanlığımızın 81 il valiliğine gönderdiği 14 maddelik genelge ışığında başlayan Dinamik Denetim Sürecinin ilimizde uygulanması amacıyla Balıkesir Valisi Sayın Hasan Şıldak başkanlığında ilçe kaymakamları, güvenlik birimleri, il ve ilçe müdürlerinin katılımıyla online toplantı gerçekleştirildi. 

        Edremit Kaymakamı Turgay Ünsal’ın da video konferans sistemi üzerinden katıldığı  Değerlendirme Toplantısına; İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Yasin Özer, İlçe Jandarma Komutanı Ömer Koç, SG. Küçükkuyu Karakol Komutanı Aytaç Bayırlı, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Onur Koçak ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Özbek katıldı. İlimizde ve  Edremit ilçemizde kapsamlı olarak kontrollü normalleşme döneminde uygulanacak denetimler, kurumlar arası koordinasyonunun sağlanması,   risk haritasında kırmızı olan ve çok yüksek risk grubunda olan ilimizi yine risk haritasında mavi renge dönüştürmek amacıyla atılması gereken adımlar madde madde değerlendirildi.

Toplantıda açıklama yapan Vali Hasan Şıldak, çok yüksek risk grubunda olan ilimizin kontrollü normalleşmeye sağlıklı bir şekilde dahil olabilmesi için tedbirlere-kurallara samimiyetle uyulması gerektiğini dile getirdi.   Özellikle iki haftalık dönemde hassasiyet gösterilirse vaka sayılarında en alt seviyeye düşülebileceğini ifade eden Vali Şıldak: “Değerli Balıkesirliler, yeni kontrollü normalleşme döneminde hep beraber kuralları uygulamaya ihtiyaç var.  Birlikte hareket ederek İlimizin kırmızı olan rengini değiştirelim. Hedefimiz mavi renk olsun.  İki haftalık dönemde vaka sayılarını en alt seviyeye düşürelim. Kurallara uyarak denetimlere katkı sağlayalım.  Normal hayata dönebilmek için her bir vatandaşımızdan destek istirham ediyorum. Bütün tedbirleri eksiksiz olarak uygulayalım.  Sağlıklı günlere yaklaşalım...” dedi. 

(Faruk Türk)

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2021, 21:48
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160