EDREMİT’Lİ MECLİS ÜYELERİNE YUNANİSTAN’DA GÖZALTI

EDREMİT’Lİ MECLİS ÜYELERİNE YUNANİSTAN’DA GÖZALTI

CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin Batı Trakyada ki programına destek için  Yunanistan’ın Gümülcine kentinde bulunan Edremit Belediye Meclis Üyeleri CHP’li Mehmet Ertaş ve Coşkun Taşkın Yunan polisi tarafından ters kelepçe takılarak gözaltına alındı. 4 saat sonra serbest bırakıldı.

 

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin Batı Trakya’da ki programına destek için Yunanistan’ın Gümülcine kentinde bulunan CHP’li Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ve beraberinde ki belediye meclis üyeleri Mehmet Ertaş, Coşkun Taşkın ve Ali Yılmaz Diker, Yunan polisi tarafından hiç bir arama belgesi olmamasına rağmen haksız bir şekilde arama yapıldı. Çantalarında ve araçlarında yapılan aramalarda 10 adet Türk bayrağı ve üzerinde “tamam” yazılı şapkalar şapkalara el konulurken Edremit Belediye Meclis Üyeleri CHP’li Mehmet Ertaş ve Coşkun Taşkın ters kelepçe takılarak gözaltına alındı. 4 saat sonra serbest bırakıldı.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, “Türkiye’de Cumhurbaşkanı adayı olan Sayın Muharrem İnce’nin seçim kampanyasına taraftar olarak destek olmaktayız. Kendi şehrimizde ve bölgenizde devam ettiriyoruz. Muharrem İnce’nin burada ki (Gümülcine) çalışmalarına katkıda bulunabilmek için dün akşam buraya geldik. Gümrük’ten geçtik, geçerken hiçbir programımız olmadı. Akşam burada kaldık. Bugün Muharrem İnce’yi beklerken iki arkadaşımızın yanına polis olduğunu öne süren sivil kişiler gelip ellerinde ki torbalarda ne olduğunu sorarak ellerinde arama yetkisi olmamasına rağmen çantaları açtırdılar. Çantaların içinde çıkan 10 civarı Türk bayrağı ve üzerinde tamam yazan şapka vardı. Bunları buradaki arkadaşlarımıza hediye olarak vermek üzere yanımıza almıştık. Arkadaşlarımızı gözaltına alacaklarını öne sürüp götürürlerken geldiğimiz arabanın yanına giderek hiçbir arama yetkisi olmadan aracımızı didik didik arayarak arabadaki bayrakları da alarak arkadaşlarımızı gözaltına aldılar” dedi. Belediye Meclis üyeleri Mehmet Ertaş ve Coşkun Taşkın Yunan polisi tarafından ters kelepçe takılarak polis merkezine götürüldü. Yaklaşık 4 saat gözaltında tutulduktan sonra  serbest bırakıldılar.

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2018, 10:47
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160