Esnaf can çekişiyor

BAŞKAN AYDOĞAN, “BIÇAK KEMİĞE DAYANDI, BİZİM HALİMİZ NE OLACAK”

Esnaf can çekişiyor


Edremit Kahveciler Gazinocular ve Otelciler Odası Mustafa Aydoğan, kapanan işyerleri ile ilgili olarak esnafın zorlu günler geçirdiğini dile getirdi. 
Oda Başkanı Aydoğan yapmış olduğu basın açıklamasında, “bıçak kemiğe dayandı, bizim halimiz ne olacak” diyerek diye yetkililere seslendi.


Başkan Mustafa Aydoğan, “Sağlık için alınan hiçbir karara karşı değiliz tedbirlere, Evet ama bizim halimiz ne olacak. Devletimiz bize sahip çıkmasını istiyoruz. Pandemi en çok küçük esnafı vurdu. Daha önceki getirilen kısıtlamalar da en büyük sıkıntıyı esnafımız yaşamıştır. Şüphesiz yeni alınan kısıtlama kararlarında fatura yine esnafa kesilmiştir. Kahvehane, kıraathane,  internet kafe, playstation salonları, çay bahçeleri kır bahçeleri halı sahalar bilardo salonları, nargile, kafeler, okul kantinleri ve pandemi döneminden beri halen kapalı olan bar, birahane canlı müzik yapan esnafımız akşam evine ekmeği nasıl götüreceğini kara kara düşünmektedir. Pandemiden dolayı işyerleri kapanan esnafımıza sahip çıkma zamanıdır, faaliyetleri durdurulan ya da kısıtlanan esnaf kaderine terk edilmiştir.  Kapalı olmasına rağmen kira borçları devam etmektedir. Mutlaka esnafımıza kira yardımı, yapılmalı veya kira ile alakalı yasal düzenleme yapılmasını talep ediyoruz. Kredi ve kredi kartı borçları dağ gibi birikmiştir. Kredi borçlarının faizsiz olarak pandemi sonrasına ertelenmesini talep ediyoruz. 2020 yılındaki BAĞ-KUR  ve Sigorta (SGK) primleri KDV stopaj ve gelir vergisi çevre temizlik ve tabela devam etmektedir. Devletimizden bu borçlarını kaldırılmasını ve muaf tutulmasını talep ediyoruz. Esnafımız Elektrik su doğalgaz gibi faturaları artık ödeyememektedir. Bu biriken borçların gecikme ve faiz işelmi uygulanmadan pandemi sonrasına ertelenmesini talep ediyoruz. Esnafımızın bu günkü zor şartlarından kurtulması için, mutlaka hibe ve faizzis uzun vadeli kredi ve nakdi yardım yapılmalıdır. Mutlaka esnafımızın günlük yaşamını devam ettirmek için nakdi veya gıda yardımı yapılmalıdır. Esnafımızın icra işlemlerinin durdurulmalı ve sicil affı çıkarılması gerekiyor. Esnafımızın Bundan dolayı psikolojik olarak sağlığı bozulmuştur. Artık yeter bıçak kemiğe dayandı bizim halimiz ne olacak? Devletimizden artık bize sahip çıkılmasını istiyoruz. Devletimiz şefkatli elini, artık bize uzatmasını istiyoruz. İşyerleri zorunlu olarak kapatılan esnafımızın afet kapsamı içine alınmasını istiyoruz. Sevgili Devlet büyüklerimize sesleniyorum; Giresun’daki sel felaketi ve en son İzmir deprem felaketinin ardından felaketzedeler binaların yenilenmesi, kira yardımı hatta taşınması için nakdi yardım destekleri verildi. Her türlü ihtiyaçları karşılandı halen de karşılanıyor, karşılanmalıdır da. Depremden hemen sonra bütün ülke seferber oldu olmalıdır da. Halen Mart ayından bu yana işyerlerini açamayan açılmasına rağmen, iş yapamayan ve yeniden kapanan esnafımızı görmemezlikten gelemeyiz. Devletimizden kamu kurum ve kuruluşlarından esnafımız için destek bekliyoruz. Gün bugün esnafa sahip çıkma günüdür.” Diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2020, 15:29
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER