GAZETECİ ERKÜREM, VEFAT ETTİ

GAZETECİ ERKÜREM, VEFAT ETTİ

Balıkesir’in Edremit ilçesi Altınoluk ilçesinde Tarihi Antantros Şehrini Kurtarma Koruma ve Yaşatma Derneği’ni kurucusu Remzi Erkürem, geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti.

 

Balıkesir’in Edremit ilçesi Altınoluk ilçesinde Tarihi Antantros Şehrini Kurtarma Koruma ve Yaşatma Derneği’ni kuran ve 2009 yılına kadar Dernek Başkanlığı görevini yürüten, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu üyesi Gazeteci Remzi Erkürem, geçirdiği beyin kanaması sonucu yaşamını yitirdi.

GAZETECİ REMZİ ERKÜREM

1957 yılında Ulus Gazetecilik A.Ş'de gazeteciliğe başlayan Remzi Erkürem, Ulus Gazetesi Müessesesi Müdürlüğü, dönemin CHP Ulusal Basın Evi Müdürlüğü yapmış ve Yeni İstanbul Gazetesi'nde çalışmıştır.

1968 yılında Türkiye Gazete Sahipleri Sendikası Genel Sekreterliğine başlayan Erkürem, 22 yıl süreyle genel sekreterliği sürdürmüştür. Türk Basınına 50 yılı aşkın süreyle verdiği değerli katkılar ve seçkin hizmetler nedeniyle Burhan Felek Basın Hizmet ödülü sahibi alan Remzi Erkürem emekliliğinde Altınoluk'a yerleşti.

ANTANDROS ANTİK KENTİNE SAHİP ÇIKTI

M.Ö. 7'inci yüzyılda kurulduğu tahmin edilen Antantros Antik Kentinin gün ışığına çıkarılması ve korunmasına destek vermek amacıyla 1999 yılında Altınoluk Tarihi Antantros Şehrini Kurtarma Koruma ve Yaşatma Derneği’ni kurdu. Derneğin kurucu ve onursal Başkanlığı görevini yürüten Erkürem, 2009 yılına kadar dernek başkanlığı görevine devam etti.

Kültür Bakanlığın mülkiyetindeki Çam Mahallesi’nde bulunan 150 yıllık tarihi Abdullah Efendi Konağı’nı restore ettirip derneğe tahsis etmiş olan Remzi Erkürem, Dört ay gibi kısa bir sürede konağı kullanılır hale getirip, bugün hem dernek merkezi olarak, hem de bir kültür evi olarak hizmet vermektedir.

Altınoluk Tarihi Antandros Şehri Kurtarma, Koruma ve Yaşatma Dernek Başkanlığı döneminde M.Ö. 4’üncü yüzyıl Roma ve Bizans Dönemine ait tarihi Antandros Antik Kentinin kazı çalışmaları ile tarihin en güzel izlerini gün yüzüne çıkarılmasına destek olan Gazeteci Erkürem'in cenazesi Zincirlikuyu Camii'nde kılınan öğle namazını müteakip Zincirlikuyu Mezarlığına defnedildi

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2014, 19:53
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER