İTFAİYEDEN BROŞÜRLÜ ÖNLEM

İTFAİYEDEN BROŞÜRLÜ ÖNLEM

 Balıkesir’in Edremit Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından çıkabilecek olası yangınlarda nasıl davranılması gerektiği konusunda vatandaşı bilinçlendirmek uyarıcı broşür bastırdı.
  Edremit Belediyesi’nce hazırlatılan broşürlerde, “Güvenli bir evde yaşamak için neler yapılması gerektiğini, sigara, LPG ve Doğalgaz, Elektrik ve elektrikli ev aletleri, Kömür sobaları kullanımlarının yanı sıra doğadaki cam kırıklarının yangınlara verebileceği sebebiyet, piknikçilerin neler yapması gerektiği ve çocukların evde nelere dikkat etmelerine” kadar bir çok ana başlığın toplandığı broşürlerden yaklaşık 10 bin adet bastırılarak kentte dağıtılmaya başlandı. Kış sezonuna girilen şu günlerde vatandaşların daha da bilinçli hareket ederek muhtemel yangınlar için alınacak önlemleri içeren broşürlerin halkın bilinçli olması konusunda büyük yardımı olacağını belirten Edremit İtfaiye Müdürü Şaban Özbaş, bu broşürlerde yer alan bilgileri herkesin beyinlerinin bir kenarında bulunması gerektiğini söyledi.
  3 ayrı şekilde hazırlatılan broşürlerde yangın ihbar telefonu 110 bulunuyor. Ayrıca broşürlerin birinde yangınların sınıflandırılması yapılırken, yangının nedenleri, söndürme prensipleri, yangına karşı korunma yöntemleri ve yangının kapınızı çalması halinde neler yapılması konularında hem yazılı hem de grafik olarak anlatılıyor.
  Yangına karşı önce önlem alınması sonra da söndürmenin geldiğinin anlatıldığı ikinci broşürde özellikle mutfak yangınlarının önlenmesi için neler yapılmalı bunlar en ince detayına kadar belirtiliyor. Anız, bahçe ve çöp yangınlarına da dikkatlerin çekildiği broşürlerde banyo yangınlarını önlemek için alınması gereken tedbirler bulunuyor. Ayrıca üçüncü broşürde Güvenli ve sağlıklı bir yaşam için ‘Yangın öncesi altın kurallar’, ‘Güvenli bir yaşam için yangın sırasında 10 altın kural’ gibi bilgilere de yer verildi.
  Edremit Belediyesi İtfaiye Müdürü Şaban Özbaş, itfaiye olarak görevlerinin yangın söndürmekle sınırlı olmadığını, halkı olası yangınlara karşı bilgilendirmekle de yükümlü olduklarını belirterek, “Vatandaşlarımızın birçoğu yangınlar hakkında eksik bilgiye sahip. Bir yangın anında neler yapmalı, nasıl hareket etmeli bunları birçok kişi bilmiyor. Bu bilinçsizlik ise çoğu zaman felaketlerle son buluyor. Biz Edremit Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızı yangınla ilgili her konuda bilgilendirmek amacıyla üç ayrı broşür bastırdık. Bunları okullara, evlere, işyerlerine dağıtarak halkımızın yangın hakkında bilgilenmesini sağlamayı amaçlıyoruz. Bilinçsizce yaklaşılan küçücük bir yangın bile felaketle sonuçlanabiliyor. Bunu önlemek ise yangın hakkında bilgi sahibi olmakla mümkün olacaktır. Yangın hizmetlerinin ücretsiz olduğunun da bilinmesi gerekmekte. Tüm önlemlere rağmen yangınla karşılaşıldığı takdirde Alo 110 yangın ihbar hattının aranması yeterli olacaktır” dedi.
  Edremit Belediyesi İtfaiye Müdürü Özbaş, bilinçli hareket etmenin felaketi önleyeceğini de sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2010, 00:06
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160