KAYMAKAM TURGAY ÜNSAL, “ŞEHİDİMİZİN KEMİKLERİNİ SIZLATMAYIN”

KAYMAKAM TURGAY ÜNSAL, “ŞEHİDİMİZİN KEMİKLERİNİ SIZLATMAYIN”

Edremit ilçemizde daha önce Edremit Lisesi, ardından da Körfez Anadolu Lisesi olarak eğitim veren okulun adı, Şehit Öğretmenin ailesinin talebi üzerine, ‘Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Anadolu Lisesi’ olarak değiştirilmesi ile ilgili Edremit Lisesi Mezunlar Derneği yönetimi, okulun eski ismini alması için Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurmasının yankıları sürüyor.

 

Liseden mezun olan eski öğrencilerin kurduğu dernek yönetiminin, okul isminin Edremit Lisesi olarak değiştirilmesini istemesi, ilçede tepkiyle karşılanıyor. Bu kapsamda Sivil Toplum Kuruluşları ve dernek başkanları Edremit Kaymakamı Turgay Ünsal’ı makamında ziyaret ederek Şehidimize ve Şehit Ailemize desteklerini belirttiler.

 

Okula verilen Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın isminin kaldırılması için dava açan okul mezunları derneğine tepki gösteren Edremit Kaymakamı Turgay Ünsal, okulun isminin 2010 yılında da değiştiğini ancak kimsenin buna itiraz etmediğini vurgulayarak; “Edremit ilçemizde doğup büyüyen ve Batman Kozluk’ta PKK’lı teröristlerce şehit edilen öğretmenimiz Şehit Şenay Aybüke Yalçın adının son günlerde kamuoyunda polemik konusu edilmesi bizleri son derece üzmüştür. Şehidimiz Şenay öğretmenin ismi neden birilerini rahatsız etti anlamak mümkün değil. Ben bu derneğe çağrıda bulunuyorum bu kararlarını tekrar gözden geçirsinler” dedi.

 

Şehit öğretmenimizin anne ve babası burada oturuyor. Onların evlatları sadece Edremit’in değil tüm Türkiye’nin gururudur. Anne ve babasının bir nebze olsun acısını dindirmek istedik. Derneğin, okulun isminin değiştirilmesine itiraz etmesi bizi üzdü. Bu okulun ismi 2010 yılında değiştirilmişti. Neden o zaman isminin kaldırılmasına itiraz edilmedi de şimdi itiraz oldu. Şenay Aybüke Yalçın bu okul mezunudur. Bizim şehidimize vefa borcumuz vardır. Biz bu kararı 24 Kasım Öğretmenler Gününde aldık. Şenay Aybüke Yalçın ismi bu okulda yaşayacaktır” dedi.

 

Ziyarette;  Memur-Sen Balıkesir Başkanı Ahmet Gür,  İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Önder Derneği Balıkesir Başkanı İbrahim Sali, İlim-Yayma Cemiyeti Başkanı Halil Rıfat Çanakçı, TÜGVA Balıkesir Başkanı Beşir Islak, Cihannüma Balıkesir Başkanı Seyfullah Akkaya, Kadem Balıkesir Başkanı Zeliha Kahraman, Ensar Vakfı Balıkesir Başkanı Yasin Sagay, Sağlık-Sen Balıkesir Başkanı Nihat Erzi, Ulaştırma Memur-Sen Balıkesir Başkanı İsmail Demiralp, Diyanet-Sen Balıkesir Başkanı Mehmet Akif Gerboğa, Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Mehmet Çabuk, Eğitim Bir-Sen 2 Nolu Şube Başkanı  Prof.Dr.İbrahim Aydın, Birlik Haber-Sen Balıkesir Başkanı Samet Gazan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Özbek bulundu.

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2021, 23:08
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER