Kazdağları Yörük Türkmen Etkinlikleri "Yörük göçü" ile başladı

Balıkesir Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Edremit Yörük Türkmen Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği Kazdağları Yörük Türkmen Etkinlikleri çerçevesinde Edremit’te Yörük Göçü Yürüyüşü yapıldı.

Kazdağları Yörük Türkmen Etkinlikleri "Yörük göçü" ile başladı

Balıkesir Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Edremit Yörük Türkmen Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği Kazdağları Yörük Türkmen Etkinlikleri çerçevesinde Edremit’te Yörük Göçü Yürüyüşü yapıldı. Başkan Kafaoğlu “Şimdi Osmanlı İmparatorluğu dağıldıktan sonra o coğrafyalara baktığımız zaman hiçbirisinde huzur yok. Hepsinde kan var. Gözyaşı var. İşte tarih bizi bekliyor” dedi.

Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Edremit Yörük Türkmen Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği Kazdağları Yörük Türkmen Etkinlikleri Yörük Göçü ile başladı. Şükrü Tunar Kültür Merkezi’nden Şehit Hamdibey Meydanı’na yapılan kortej yürüyüşüne Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Edremit Yörükler Derneği Başkanı Fatih Ertürk, siyasi parti temsilcileri, dernek başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Mehteran takımı ve atlı okçuların eşlik ettiği yörük göçü Şehit Hamdi Bey Meydanında sona erdi. Meydanda daha sonra Edremit Yörükler Derneği Başkanı Fatih Ertürk, Atatürk Anıtına çelenk sundu. Daha sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Edremit Yörükler Derneği Başkanı Fatih Ertürk kısa bir hoş geldin konuşması yaptı.

Daha sonra etkinliğe katılanlara seslenen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu “600 yıl dünyaya hükmetmiş. Ama adaletli hükmetmiş. Gittiği yerlere hep ilim götürmüş, irfan götürmüş, medeniyet götürmüş. Yol yapmış. Han yapmış. Hamam yapmış. Medrese yapmış. Hiç kimsenin diline, dinine karışmamış. Oralarda barış ve huzur olmuş. Şimdi Osmanlı İmparatorluğu dağıldıktan sonra o coğrafyalara baktığımız zaman hiçbirisinde huzur yok. Hepsinde kan var. Gözyaşı var. İşte tarih bizi bekliyor. Tarihimiz ve medeniyetimiz bizi zorluyor. Yeniden oralardaki insanların barış ve huzur içinde yaşaması için güçlü Türkiye’yi özlüyor. Bütün mazlumları sesi, sessiz yığınların sesi olacağız. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, işte bütün mazlumların yanında. “Dünya beşten büyüktür” diyor. “Dünya birden büyüktür” diyor. “Bir gece ansızın gelebiliriz. Bu terör örgütleri ile yatağa girmeyin” demesine rağmen dinlemediler ve maalesef terör örgütlerini destekleyerek güney sınırımızda bir terör devleti oluşturmak istediler. Ama ne yaptı Cumhurbaşkınımız, aynan Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi Kurtuluş Savaşı’nda ne demişti? “Ordular ileri, İlk hedefiniz Akdeniz’dir” demiş ya. Cumhurbaşkanımız, baş komutanımız da “Mehmetçilerimiz, ilk hedefiniz Afrin” diyerek oradaki teröristlerin tamamını temizlediler” dedi.

Daha sonra Yörük kadınları Başkan Kafaoğlu’na bakraç ve kirmen hediye ettiler. Etkinlik hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle son buldu.

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2018, 23:03
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160