LÖSEMİLİ BÜŞRA İÇİN SEFERBER OLDULAR

Edremit ilçesi Fatih Lisesi’nde lösemili öğrenciye, okul arkadaşları ile öğretmenleri seferber oldu.

LÖSEMİLİ BÜŞRA İÇİN SEFERBER OLDULAR

  - LÖSEMİLİ BÜŞRA İÇİN SEFERBER OLDULAR

   Balıkesir’in Edremit ilçesinde, Fatih Lisesi öğrencileri, lösemili arkadaşlarına destek için seferber oldu. 
  Edebiyat öğretmeni Yeliz Nacak, “Büşra Akbaş’ı ailesi bize emanet etti. 10. sınıf öğrencisi olan Büşra’ya Akut Lenfoblastik Lösemi’ teşhisi kondu. Büşra’nın İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi Onkoloji Servisi’nde tedavisi sürüyor. Bizde Büşra ile kendi çocuğumuz gibi ilgileniyor ve sağlığına kavuşuncaya kadar elimizden gelen her türlü desteği sağlamak için çalışıyoruz. Ayrıca sürekli değişim için kan ‘B Rh (+) Pozitif’ olan kan gurubundan destek arayışları da sürüyor ” dedi.
  Büşra Akbaş için herkesin seferber olduğunu belirten Nacak, “Onu yaşatmak için okul öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle kampanya başlattık. Yardım topladık. İlk etapta 2-3 bin TL toplandı. Onun sağlığına kavuşup, eğitimine devam edebilmesi hem de aramızda tekrar görmek için tüm Edremitlilerden de destek vermelerini bekliyoruz”  diye konuştu.
  Okul Aile Birliği Başkanı Aytekin Yılmaz’da Büşra Akbaş’a ekonomik yardım kampanyasına 19. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı personeli, İzmir Lösev, Edremit Ülkü Ocakları Başkanlığı ve üyeleri, İzmir Onkoloji Derneği Başkanlığı, Tepebaşı Hastanesi hemşireleri ile personelinin destek verdiğini söyledi.
  Bugün ise Edremit Belediyesi önünde açtıkları kermeste ise Büşra’ya destek için Okul Aile Birliği, öğretmenler ve öğrenciler tarafından üretilen giyecek, yiyecek, doğal kurutulmuş ürünler satışa sunuldu. Başkan Aytekin Yılmaz, kermesten gelen gelir ile öğrencileri Büşra Akbaş’ın tedavisinde kullanılacağını ve destek verenlere de minnettar olduklarını belirtti. (İHA)
 

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2013, 18:17
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER