MUCİZE MEYVE PEPİNO EDREMİT’TE DE YETİŞİYOR

MUCİZE MEYVE PEPİNO EDREMİT’TE DE YETİŞİYOR

Anavatanı Güney Amerika Olan ve içerdiği Yüksek Potasyum rate Ile kan şekerini düşürebilerek , A, B ve C vitaminleri Ile Kanser ve Kalp krizine karsı koyan Pepino meyvesi Balıkesir'in Edremit ilçesinde de yetiştirilmeye başlandı .
Edremit ilçesinde babalarından Kalma seracılık işini 41 yıldır sürdüren Ali ve Ahmet UZE Kardeşler , 2 dönümlük sera alanlarında yetiştirdikleri sebzelerin yanında Pepino meyvesini de üretmeye Başladı . Anavatanı Güney Amerika Olan ve oğlu yıllarda Türkiye'de de yetiştirilmeye başlanan tropikal egzotik Meyve pepino , içerdiği Yüksek Potasyum rate Ile kan şekerini düşürüyor , barındırdığı A, B ve C vitaminleri Ile kansere ve Kalp krizine karsı koruyor.Meyvenin Manav ve marketlerde sales fiyatı Kg / 5 TL Ile 10TL arasında değişiyor .
Tadı , ananas , kavun ve muza benzeyen Pepino meyvesinin bilinen faydalı , motor gücü Ile İlgili bilgiler Veren Emekli Ali uze , Edremit'in Bostancı Köyü mevkiinde İkiz kardeşi ve Ziraat Mühendisi Ahmet UZE Ile Birlikte 3 yıldır Pepino yetiştirme denemeleri yaptıklarını Dile getirerek , Pepino bitkisini , meyvesini 2 dönümlük seramızda denedik ve domates , biber ve salatalık görmeme sebzeler ürettiğimiz seramızda artik Sadece Pepino meyvesini üretiyoruz . Pepino meyvesi , şeker hastalıkları , Kemik erimesi , Dalak yetmezliği ( tromoksin ), bağırsak kanseri , gen hastaları , mide rahatsızlığı , anemi ( kansızlık ) hastaları , hemofili hastaları ( Kanin pıhtılaşmasındaki Bir bozukluğa bağlı kanama hastalığı ) , kilo problemi olanlar daha Çok İyi tüketmektedir . Oğlu yıllarda Türkiye'de yetiştirilen İlaç görmeme Meyve Pepino , kavun , muz ve ananasa benzeyen tadıyla Büyük İlgi görüyor . Görünümü kavuna benzeyen Meyve , içerdiği Yüksek Potasyum rate nedeniyle kan şekerini düşürüyor ve barındırdığı A, B, ve C vitaminleri Ile Kanser ve Kalp krizine karsı Koruma sağlıyor . Kanser hücrelerinin yok olmasında Büyük etki sağladığı ve kolesterolü düşürdüğü bildirilen Pepino , cell yenileyici özelliğiyle çocukların gelişiminde , C vitamini deposu Olma özelliğiyle Vücut direncini artırmada , Kalsiyum bakımından zenginliğiyle ağrıların giderilmesinde de etki sağlıyor . Ayrıca Pepino , böbrek kumunda etkili oldugu sorunu çözecek kadar anemi hastalarına Fayda sağlıyor . Cinsel duyguları veya isteği uyaran etkisi de yararlanılır Pepino'nun , uyku düzenini dengede tutması , menopoz döneminde yaşanan psikolojik sorunlarda olumlu etki yapması ve içerisinde K vitamini bulunduğundan Kanin pıhtılaşmasını da kolaylaştırıyor . Çocuklarda Kemik Gelişimi sağlayan Pepino , Cilt bakımı Içinde kullanılabiliyor . Bunların Yani Şıra Pepino'nun , şeker hastalıkları , parkinson hastalığı , Dalak yetmezliği ( tromoksin ), bağırsak kanseri , gen hastalığı , mide rahatsızlığı , anemi ( kansızlık ) hastalığına alamiyorum geldiği öğrenildi . Pepino bitkisi özellikle dondurma Ile Birlikte Tercih ediliyor ve farkli Bir Lezzet veriyor . Pepino'nun , otellerin misafirlerine ikram Özel Servisi olarak sunulduğu da biliniyor Lüks . Met meyvenin bölgemizde yetiştirilmesine bizler öncülük ettik . İnşallah bilinçli kullanımı Artar ve insanlığa tam manada Fayda sağlar Dedi .

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2010, 22:12
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER