Müftü Arvas umreye gidenleri uyardı

Balıkesir’in Edremit Müftüsü Sait Emin Arvas, umre yolculuğunun turistik bir seyahat olarak değil, ibadet maksadı ve idraki içinde ihlas ve samimiyetle yapılması gerektiğini söyledi.

Müftü Arvas umreye gidenleri uyardı

Balıkesir’in Edremit Müftüsü Sait Emin Arvas, umre yolculuğunun turistik bir seyahat olarak değil, ibadet maksadı ve idraki içinde ihlas ve samimiyetle yapılması gerektiğini söyledi

2018 yılı içinde umreye gidecek olan hacı adaylarına, müftülük tarafından düzenlenen organizasyonla bilgilendirme toplantısı, Şükrü Tunar Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Umrede, incik boncuk için ibadetini bırakıp zaman zaman gidenleri üzülerek gördüklerini belirten Arvas, ”Bu yolculuğumuz basit bir turistik seyahat değil. O mukaddes belde ve mekanlarda sınırlı zamanımızı iyi değerlendirmeliyiz. Orada bulunan her şey ülkemizde zaten var. Vaktimizi çarşı pazarda değil ibadetle geçirmeli, 5 vakit namazımızı Mekke’de Kabe’de, Medine’de ise Mescid-i Nebevide cemaatle huşu ve huzur içinde mekanın azamet ve kıymetini düşünerek kılmalıyız. O kıymetli zamanımızı vakit namaz dışında ayrıca zikir, Kur’an, salavat, tefekkür, dua gibi ibadetlerle taçlandırmalıyız. Özellikle memleketimizin ve İslam aleminin huzur ve selameti ve kahraman ordumuzun muvaffak ve muzaffer olması içinde bütün samimiyetimizle dua etmeyi unutmamalıyız” dedi.

Sunuculuğunu Şube Müdürü Adem Polat’ın yaptığı toplantıda, imam hatiplerden Ahmet Şahan ve Yılmaz Acar, Kur’an tilaveti okudu. Alaaddin Gürbüz ise ilahilerle gönülleri coşturdu.

Program sonunda ise, umre gidecek olan iki kafilenin aşıları yapıldı. İlk kafilenin 18 Şubat’ta kutsal topraklara gidecekleri öğrenilirken, 9 Şubat Cuma günü eski SSK hastanesi arkasında bulunan camide pilav hayırı, 17 Şubat tarihinde saat:11:00 de ise Otogar karşısında bulunan çift minareli camide umreye gidecekler ise düzenlenen programa tüm Edremitlilerin davetli olduğu açıklandı.

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2018, 17:48
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160