Saka, hüzünle gözleri dolarak ayrıldı

 Edremit Belediye Başkanı CHP’li Kamil Saka’ya verilen bin 500 TL para ve 38 gün hak mahrumiyeti cezası nedeniyle, CHP Edremit İlçe Örgütü önünde basın açıklaması düzenledi.  

Saka, hüzünle gözleri dolarak ayrıldı

 Edremit Belediye Başkanı CHP’li Kamil Saka’ya verilen bin 500 TL para ve 38 gün hak mahrumiyeti cezası nedeniyle, CHP Edremit İlçe Örgütü önünde basın açıklaması düzenledi.  
  Yaklaşık 10 yıl önce Güre Belediye Başkanı görevinde iken bir taş ocağı ruhsatı ile ilgili Edremit 4. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından bin 500 lira para ve 38 gün memuriyetten uzaklaştırma cezası verilen Cumhuriyet Halk Partili Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka’ya destek olmak amacıyla CHP Edremit İlçe Başkanlığı tarafından basın açıklaması yapıldı. 7 kez üst üste seçim kazanarak 30 yıldır aralıksız olarak Türkiye’nin en uzun belediye başkanlığı yapan Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka’ya destek amacıyla düzenlenen basın açıklamasına CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki ve Balıkesir CHP parti Meclisi Üyesi ve Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Parti Meclisi Üyeleri Perihan Karasu, Tuğba Üçebay, belediye başkanları, muhtarlar, sivil topum örgütü temsilcileri, sendika temsicileri, partililer ve çok sayıda vatandaş bir araya geldi. Başkan Kamil Saka’nın daha önce yaptığı konuşmalardan ses kayıtlarının da dinletildiği basın açıklamasında yoğun ilgi nedeniyle Başkan Saka’nın gözlerinin dolduğu gözlendi.
  Edremit Belediye başkanı Kamil Saka ise “10 yıl önce kapanmış bir taş ocağının ruhsatını denetlemedi diye, hak mahrumiyeti verdiler. Ben tek bir şey söylüyorum. O hak mahrumiyeti bana değil, Edremit’e ve Edremit halkına verilmiştir.”dedi.
  Konuşmaları sık sık alkışlar ve sloganlar ile kesilen Saka “Hiç biriniz ne yaparsanız yapın diz çöktüremezsiniz. Biz sadece Allah’ın önünde diz çökeriz. Mustafa Kemal’in anıtında baş eğeriz. Ve her gün her yerde, herkese karşı yaptığımız her işin hesabını veririz. Biz yattığımız zaman yatağımızda rahat uyuyabiliriz. Biz yola çıktığımız zaman sadece yanımızda eşimiz ve çocuğumuzla yanımızda bir ordu koruma olmadan, rahatça gezebiliriz. Çünkü biz çalmıyoruz, çünkü biz çırpmıyoruz, çünkü biz rant dağıtmıyoruz. Onun için vicdanen rahatız. Siz korkun, geliyoruz, geleceğiz. Bizi döndüremeyeceksiniz.”dedi.
  Halkın her kesiminde kendisine destek geldiğini ifade eden Saka “Cumhuriyet Halk Partisi dışında, Milliyetçi Hareket Partisi ve Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanları bu eylemden dolayı geçmiş olsun dileklerini ileterek, Edremit halkının yanında olan her türlü iş ve işlemde bizimle beraber olduklarını söylediler. Ondan dolayı da gerek ilçe başkanlarına, gerekse belediye meclis üyesi olan her partiden arkadaşlarıma, sizlerin huzurunda Edremitliler adına bir kez daha teşekkür ediyorum.”dedi. (İHA)

Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2017, 17:41
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160