SESLERİNİ DUYURMAK İÇİN PANKART AÇTILAR

SESLERİNİ DUYURMAK İÇİN PANKART AÇTILAR

Balıkesir’in Edremit Anadolu Lisesi’nin bazı öğrencileri, okul önündeki D-550 Karayolu’nda yapılan yol çalışmaları nedeniyle can güvenliklerinin tehlikede olduğunu anlatmak amacıyla pankart açtı.
  İlçenin Çanakkale yönüne doğru çıkış istikametinde ve D-550 Karayolu’nun üzerinde bulunan Edremit Anadolu Lisesi’nin bazı öğrencileri, yaralanmalı ve ölümlü trafik kazaları yaşanan okul giriş ve çıkışlarında önlemlerin arttırılması isteklerini, okul önünde pankart açarak dile getirdi. Okulun önünde bir araya gelen birkaç kişilik öğrenci grubu, kendileri tarafından hazırlanan ve üzerinde, “İnsan hayatı bu kadar ucuz değil” yazılı pankartı açtı. Üst veya alt geçit olmaması nedeniyle, okulun giriş ve çıkış saatlerinde defalarca ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının yaşandığını ve üst geçidin yapılmasıyla birlikte kazaların son bulduğunu anlatan öğrenciler, şimdi de yol yapım çalışmaları nedeniyle hayatlarının tehlikede olduğunu söyledi.
  Amaçlarının, yol yapım çalışmalarının engellenmesi olmadığını ve önlemlerin sıklaştırılmasının sağlanması olduğunu ifade eden öğrenciler, hazırladıkları yazılı açıklamayı basın mensuplarına verdi. Seslerini duyurmak için her türlü yola başvuracaklarını ifade eden öğrenciler, yaptıkları yazılı açıklamada, “Bizim amacımız sadece sesimi duyurma eylemidir. Bizi yanlış anlamayın. Biz bu uluslar arası karayolunda yapılan yol yapım çalışmasına karşı falan değiliz. Sadece yolda yaşanabilecek olası kazalar için önlemlerin sıklaştırılmasını talep ediyoruz. Bu yol çalışmasının yarı yıl tatili döneminde yapılması daha uygun olurdu. Çalışmalar nedeniyle tek şeritten verilen yolda üst geçit şu an pek fayda sağlamamaktadır ve yüzlerce öğrenci arkadaşımızın hayatı tehlike altındadır. Artık dönüşü olmayan bu yolda tek dileğimiz can güvenliğimizin düşünülmesidir. İlk olarak okulumuza Kadıköy’e bağlanan (yol çalışması bulunan) yolun yanındaki tek şeritlik toprak yolun servisler, minibüsler, belediye araçları ve öğretmen araçları için, yol kenarına barikat konularak güvenli hale getirip derhal açılmasını istiyoruz. Bir diğer husus ta, güvenliği sağlamak için okul çıkışlarında polis veya jandarma gönderilmesini istiyoruz. Eğer bu istekler değerlendirilip uygulanırsa, biz inanıyoruz ki, bu yolda ölüm ve yaralanmalı kazalar son bulacaktır” dedi.

Güncelleme Tarihi: 01 Ocak 2013, 20:36
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160