Sokak hayvanlarını katlediyordu

Edremit Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu, hayvanları katlettiği ileri sürülen zihinsel engelli gencin tedavisi için de seferber oldu. Hayvanlara zarar vermemesi için evininin önünde nöbet tutan grup, şimdi nöbetlerini doktorlara devretmenin mutluluğunu yaşıyor. 

Sokak hayvanlarını katlediyordu

Sokak hayvanlarını katlettiği ileri sürülen 17 yaşındaki zihinsel engelli A.K.'nin polis kontrolünde götürülerek tedavisinin yapılması için hastaneye yatırılacağı öğrenildi.

A.K'NİN NÖBETİ ARTIK DOKTORLARDA

Hem Edremit’in hem de Türkiye’nin gündeminde olan 17 yaşındaki zihinsel engelli A.K. için sonunda tedavi kararı kesinleşti. Babanın itirazlarını reddeden mahkeme, A.K’yi tedavisi için polis gözetiminde Adana Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne sevk etti.

Tüm bu sürecin gizli kahramanları olan Edremit Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu üyeleri de derin bir nefes almış oldu. A.K.’nin evinin önünde günlerce nöbet tutan, dışarı çıktığında hayvanlara zarar vermemesi için her yerde adım adım takip eden ekibin üyeleri, nöbetlerini doktorlara devretmenin mutluluğunu yaşıyor. 

A.K.’nin sevk edilmesi beklenirken Şehit Hamdibey Meydanı’nda bir araya gelen grup üyeleri, sürecin henüz tamamen sona ermediğini, çocuğun hastanedeki tedavi sürecinin önemli olduğunun altını çizdiler. 

Grup adına konuşan Kent Konseyi üyesi Ceyda Uzunkaya, bu süreçte fedakarlık gösteren ekip arkadaşlarını tebrik ederken, Edremit Kaymakamı’nın, İlçe Emniyet Müdürü’nün ve Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin’in desteklerini yanlarında gördüklerini söyledi. 

Ceyda Uzunkaya, yanında sürecin yasal boyutunu takip eden hayvan hakları savunucusu avukat Deniz Can ile beraber yaptığı açıklamada, bundan sonra asıl önemli olan konunun hastanedeki tedavinin tamamlanması olduğunu belirtti. Uzunkaya, A.K.’nn tedavisi tamamlanmadan Edremit’e geri gönderilmesi halinde artık sorumluluğun kendilerinde olmayacağını, kendilerinin her türlü yasal girişimde bulunarak konuyu bu noktaya getirdiklerini sözlerine ekledi. 

Avukat Deniz Can da mahkeme dosyasında gerekli kararların alınması için yeterli delilin bulunduğunu vurgulayarak, doktorların da çocuğun durumunu gözleyerek hastanede tutacaklarına inandığını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2021, 17:49
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER