ZEYTİN AĞACINI KAPSUL YAPAN DAHİ

ZEYTİN AĞACINI KAPSUL YAPAN DAHİ

 ZEYTİN AĞACINI KAPSUL YAPAN DAHİ
- ÇALIŞMALARINI HAYRANLIKLA TAKİP ETTİĞİNİ BELİRTEN KAYMAKAM OSMAN TUNÇ: DURUKAN İLE EDREMİTLİ GURUR DUYMALIDEDİ

  Edremit Kaymakamı Osman Tunç, başta zeytin olmak üzere bitki özleri konusunda yaptığı başarılı laboratuar çalışmaları ile Türkiye ve dünyaya adını duyuran en gelişmiş bitki özü üretim tesislerinin sahibi olan Faruk Durukan'ı ziyaret etti.
Durukan'ın başarılı çalışmalarını yakından takip ettiğini belirten Kaymakam Osman Tunç, Durukan'ın Edremit'in gururu olduğunu belirtti.
Taşın suyunu çıkarmak suretiyle doğal dezenfektan üretmesiyle tanınan işadamı Faruk Durukan, araştırmalara göre 101 madde ihtiva eden zeytin yaprağının içindeki en etken madde başlıca 'polifenolik antioksidan'lardan biri olan Oleuropein maddesinden üretilen haplar yaparak adını Tıp tarihine yazdırmayı başardı.
Ürünlerine yurt dışından talep olduğunu bilim adamlarınında kendisini ziyaret ettiğini söyleyen Durukan, Amerikan Kanser Araştırma Enstitüsü zeytin yaprağının 21'inci yüzyılın en önemli doğal antimikrobiyal, antiviral etkiye sahip çok önemli bir bitki olduğunu belirtti. Zeytin yaprağı çayı'nın antimikrobiyal, antioksidan ve kan şekeri seviyesinin düzenlenmesiyle ilgili etkilerinin yanı sıra kroner damarlar üzerine de çok önemli etkileri olduğunu söyleyen Faruk Durukan, aynı zamanda zeytin exractının LDL kolesterol seviyesinde düşmeye neden olduğu belirterek, zeytin yaprağı özünün de yukarıda sayılan etkilere ek olarak cilt ve güneş yanıkları gibi cilt üzerine de etkileri bulunduğunu ifade etti. Durukan, zeytin yaprağının etkili olduğu diğer rahatsızlıklar ve mikroorganizmalar ise şöyle sıralıyor: Bronşit, Soğuk Algınlıgı, Kulak Enfeksiyonları, Epstein Bar virüsü, Fibromalarya, Fungal(mantar) enfeksiyonları, Herpes Virüsü, Chlamydia sp., Dizanteri Streptococcus sp.,Hepatit A, B, C Zatürre, Cilt rahatsızlıkları, Zona Romatizmal Hastalıklara iyi geliyor.
Ayrıca Nobel' de aday gösterilen iş adamı Durukan bununla da kalmıyor. Edremit Bostancı yolu üzerindeki Kale Extract Tesisleri'nde TÜBİTAK’ın isteği üzerine mantar üzerinde güneş ışığından D vitamini zenginleştirmesi üzerine bilimsel araştırmalar yaptığınıda kaydeden bilimin hizmetinde olan gizli kahraman Durukan, iş yerinde ilaç yapımında kullanılan, her hastalığa deva olan ısırgan, papatya, zerdeçal, çam kabuğu, incir, kantaron, geven, elma, gül, hayıt, enginar, kekik, nane, karabaş otu ve biberiye özlerininde yer aldığını ifade ediyor.
Dünyanın 3 bin yıldır çözüm bulamadığı zeytin karasuyunu faydalı hale getiren, bitki özlerinden ilaç ham maddesi, kök boyası ve kozmetik sanayi için ham madde üreten ve benzeri bir çok başarılı çalışmaya imza atan Durukan'ın Kaymakam Osman Tunç, buluşları ile Türk ve dünya bilimini hayretler içinde bırakmaya devam etmesini istedi

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2012, 20:10
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160