Ayvalık Halk Eğitimi Merkezi’nden anlamlı proje

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; merkez ve kırsal mahallelerde açtığı kurslarla yoğun bir kitleye hitap eden Ayvalık Halk Eğitimi Merkezi (HEM) kitap okumaya verdiği önemle de dikkatleri üzerinde topluyor.Ayvalık HEM bünyesinde; haftanın...

Ayvalık Halk Eğitimi Merkezi’nden anlamlı proje

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; merkez ve kırsal mahallelerde açtığı kurslarla yoğun bir kitleye hitap eden Ayvalık Halk Eğitimi Merkezi (HEM) kitap okumaya verdiği önemle de dikkatleri üzerinde topluyor.

Ayvalık HEM bünyesinde; haftanın iki günü atölyelerde kursiyerlerle okuma faaliyeti yapılırken, çoğunluğunu yetişkinlerin oluşturduğu kursiyerlerin evlerde de çocuklarına model olması amaçlanıyor.

Sonuç tam bir başarı oldu

Kitap okuma etkinliklerinin yanı sıra hikâye ve şiir yazma yarışmalarında ülke çapında ödülleri de olan ve basılmış bir şiir kitabı bulunan Ayvalık HEM Müdürü Serkan İnce, "Ayvalık Kaymakamlığı, Ayvalık Belediye Başkanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün geçtiğimiz yılın ortasında başlattığı ‘Kitaptan Kanatlar Projesi’ kapsamında tüm okullarda okuma faaliyeti gerçekleşirken, mesleki anlamda belirli noktalara gelmiş misafirler de öğrencilerle bir araya getiriliyor. Proje ekibimizle yaptığımız fikir alışverişinde bu uygulamayı kurumumuzda nasıl uygularız, diye kafa yorduk. Çoğunluğunu yetişkinlerin oluşturduğu kursiyerlerimizin model olabileceği düşüncesiyle biz de ‘Anneler Okursa Çocuklar da Okur’ projesini geliştirdik. Kurumumuzda yapılan okuma faaliyetlerine İlçe Kaymakamımız, Belediye Başkan Yardımcımız, İlçe Milli eğitim müdürümüz, SGK müdürümüz, mesleki eğitim merkezi müdürümüz ve birçok misafiri davet ettik. Bunun dışında evlerde de okuma faaliyetlerinin takipçisi olduk. Çocuk Bakım Elemanı kursiyerlerimiz başta olmak üzere, annelerimiz de çocuklarımızla okuma faaliyeti gerçekleştirmeye devam ediyorlar. Sonuç beklediğimizin de üzerinde başarılı oldu. Çok mutluyuz” diye konuştu.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER