Bigadiç’te münazara yarışması

Bigadiç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organize ettiği liseler arası münazara yarışmasının 1.tur karşılaşması, Atatürk İlkokulu Konferans salonunda yapıldı.Seyir zevki yüksek, kıyasıya rekabetin olduğu eleme turunda öğrenciler...

Bigadiç’te münazara yarışması

Bigadiç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organize ettiği liseler arası münazara yarışmasının 1.tur karşılaşması, Atatürk İlkokulu Konferans salonunda yapıldı.

Seyir zevki yüksek, kıyasıya rekabetin olduğu eleme turunda öğrenciler bilgi, hitabet ve kendilerine olan güvenleriyle izleyicilerden tam not aldı. Ön eleme turunu Kuvayi Milliye Anadolu Lisesi ile Bigadiç Anadolu İmam Hatip Lisesi geçerek finalde yarışmaya hak kazandılar. Münazaranın açılış konuşmasını da yapan Bigadiç İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Efe, “Yaklaşık 200 yıllık tarihi olan münazara Harvard’dan Oxford’a, Sydney’den Moskova’ya dünyanın tüm büyük üniversitelerinde en entelektüel etkinlik olarak kabul görüyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gibi dünyaya yön veren birçok liderin okullarında münazara yapmış olmaları sanırız bir tesadüf olmasa gerek. Bu yıl ilçemizde ilk defa yapılan münazaramızda liselerimizden katılan gençlerimiz gerçekten çok iyi hazırlanmışlar. Hangisini dinlesek onun haklı olduğu kanaati bizde oluştu. Bu da gerçekten ne kadar iyi hazırlandıklarını gösterir. Sizleri, pırıl pırıl gençlerimizi görünce sizlere olan inancımız, güvencimiz daha da arttı. Bundan dolayı da büyük memnuniyet duyuyorum. Bu programın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Yarışmaya katılan bütün okullarımızı tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160