Duymayanlara yardımcı olabilmek için işaret dili öğrendiler

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün düzenlediği işaret dili kursu ilgi gördü. Kursa katılan vatandaşlar kısa zamanda çok şey öğrenirken, işitme engelli vatandaşlara yardımcı olmak istediklerini...

Duymayanlara yardımcı olabilmek için işaret dili öğrendiler

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün düzenlediği işaret dili kursu ilgi gördü. Kursa katılan vatandaşlar kısa zamanda çok şey öğrenirken, işitme engelli vatandaşlara yardımcı olmak istediklerini söylediler.

Burhaniye’de İşitme Engelli Tercümanı Şermin Taşpınar’ın öğretmenliğini yaptığı işaret dili kursuna katılanlar, işitme engellilerle konuşmayı öğrendi. Sağlık Meslek Lisesi’nde okuduğunu anlatan Ecem Meydanlı, ”Sağlık Meslek Lisesi 2. sınıf öğrencisiyim. İleride paramedik olmak istiyorum. Bir hasta ile karşılaştığımda onunla iyi bir iletişim kurabilmek onun derdini ve rahatsızlığını anlayabilmek için kursa geldim” dedi.

Aylin Ulaş da,” İki işitme engelli komşum var. Onları mutlu edebilmek için bu kursa geldim. Başımıza bir şey gelebilir. Her an engelli olabiliriz. Üstelik onlarla iletişim kurmak insanı çok mutlu ediyor” dedi.

Kurs öğretmeni Şermin Taşpınar ise, ”İşitme engelli tercümanıyım. Birinci seviye eğitim alıyoruz. Ancak kelimelerden öte cümle kurmayı da, türcüme yapmayı da öğrendik. Herkesi işaret dili öğrenmeye davet ediyoruz. Çünkü bu ilgi ve alakadan daha öte sosyal bir sorumluluktur” dedi.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER