Elektronik Teknolojileri Laboratuvarı çağa ayak uydurdu

Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun Elektronik Teknolojileri Laboratuvarı, elektroniğin öncü firmalarından EMKO tarafından son teknolojiyle yenilendi.Yenilenen laboratuvarın açılışına EMKO Elektronik Yönetim Kurulu...

Elektronik Teknolojileri Laboratuvarı çağa ayak uydurdu

Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun Elektronik Teknolojileri Laboratuvarı, elektroniğin öncü firmalarından EMKO tarafından son teknolojiyle yenilendi.

Yenilenen laboratuvarın açılışına EMKO Elektronik Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Ispalar, Teknik Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan, Kurucu Müdür Prof. Dr. Abdurrahim Korukçu, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Teknik Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Karahan, yaklaşık sekiz ay önce EMKO ile imzaladıkları bir işbirliği protokolü sonucunda laboratuvarlarının yenilendiğini belirterek, sektörle iç içe çalışmalar yürütmenin her iki tarafa da kazandırdığını söyledi.

EMKO Elektronik Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Ispalar da, Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay’ın sektörle işbirliğine ne kadar değer verdiğini bildiklerini hatırlatarak, “Bursa’da okullarımızın elektronik ve bilgisayar alanında geri kalmaması için elimizden geleni yapıyoruz. Dijital fabrikalar konusunda birçok araştırmalar yapılıyor, her yerde konuşuluyor ama bu sadece işin popüler tarafı. Biz konuşmaların lafta kalmasını istemediğimiz için eylem olarak da protokol imzaladık ve öğrencileri bu teknolojilerle buluşturduk. Hayırlı olmasını diler, öğrencilerimize başarılar dilerim” dedi.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160