Köy çocuklarının yüzünü güldürdüler

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; Ayvalık Kaymakamlığı, Ayvalık Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Kitaplar Kanatlar’ projesi kapsamında, Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi bölümü öğrencileri, hazırladıkları ‘Köy Çocukları Gülsün’ adlı uygulama kapsamında ilçeye bağlı Akçapınar İlkokulu Anasınıfı ile 1. sınıfı minikleriyle keyifli bir etkinlik gerçekleştirdiler.

Köy çocuklarının yüzünü güldürdüler

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; Ayvalık Kaymakamlığı, Ayvalık Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Kitaplar Kanatlar’ projesi kapsamında, Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi bölümü öğrencileri, hazırladıkları ‘Köy Çocukları Gülsün’ adlı uygulama kapsamında ilçeye bağlı Akçapınar İlkokulu Anasınıfı ile 1. sınıfı minikleriyle keyifli bir etkinlik gerekleştirdiler.

Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi bölümü öğrencilerinin ilçe genelindeki tüm kırsal mahallelerindeki okullarında eğitim gören miniklerin de ziyaret edileceği program kapsamında, tüm köy çocuklarının yüzlerinin güldürülmesinin amaçlandığı öğrenildi.

Miniklerle birlikte çeşitli oyunların oynanarak hoş zamanların geçirildiği etjkinlikle ilgili muhabirimize açıklamalarda bulunan Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Yavaş, “Çocuk Gelişimi ve Eğitimi bölümümüz, okulumuzda yoğun ilgi duyulan alanlardan biridir ve son sınıf öğrencilerimiz ilçemizdeki okulların anasınıflarında staj yaparak hem bilgi ve yeteneklerini öğrencilere aktararak ilçemiz eğitimine hizmet vermekte hem de kendilerini geliştirmektedir” dedi.

Okul Müdürü Yavaş yaptığı açıklamada, “Ancak bu çalışmalar çerçevesinde köylerde yaşayan minik öğrencilerimize ulaşılamamakta ve onlar bu fırsatlardan faydalanamamaktadır. Bu durumun bizde oluşturduğu üzüntüden yola çıkarak, alan öğretmenlerimiz ile yaptığımız görüşmeler sonucunda, köy çocuklarımız için de bu tür faaliyetleri yapmamız gerektiği kararını aldık. Bu karar doğrultusunda projemiz Okulumuz Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı öğretmenlerimiz ve 11. Sınıf öğrencilerimiz tarafından geliştirilmiştir. Proje kapsamın ilk çalışmamızı Akçapınar İlkokulu anasınıfı ve birinci sınıf öğrencileri ile gerçekleştirdik. Çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.

Projenin içeriğinin, yaklaşık iki saatlik bir zaman dilimi içerisinde anasınıfı çocuklarının psiko-motor gelişim özelliklerini öğrenerek çocukların bu alandaki gelişimlerine katkı sağlamak amacı ile çeşitli çocuk oyunları, animasyon gösterileri, resim ve boyama etkinlikleri, oyuncak yapma gibi birçok faaliyet gerçekleştirildiğini anlatan İsmail Yavaş, söz konusu çalışmayı gelecek günlerde de diğer kıral okullarda sürdüreceklerinin de altını çizdi.

Projenin mali boyutunun okul kaynaklarınca karşılandığını kaydeden Müdür Yavaş, hazırladıkları projeye destek veren Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüaslan ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır’ın yanı sıra öğretmen ve öğrencilerin kırsal mahallelerine ulaşmasında katkı veren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne de teşekkür etmeyi ihmal etmedi.

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2017, 16:21
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160