Lise öğrencileri engelleri aşıyor

Edremit Saniye Hüseyin Balya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ‘Engelleri Aşıyoruz’ sloganıyla hazırladığı proje kapsamında, engelli öğrencilere unutamayacakları bir gün yaşattı.

Lise öğrencileri engelleri aşıyor

Edremit Saniye Hüseyin Balya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ‘Engelleri Aşıyoruz’ sloganıyla hazırladığı proje kapsamında, engelli öğrencilere unutamayacakları bir gün yaşattı.

Hazırladıkları ‘Meslek Lisesi Öğrencileri Engellilerle Buluşuyor’ adlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında, yaklaşık 100 engellinin eğitim gördüğü Edremit Körfezi Bedensel Engelliler Derneği çatısı altındaki Özel Ege Yüksel Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki 100’ün üzerinde engelli öğrenciyi ziyaret etti. Emine Çakır’ın başkanlığını yürüttüğü dernek ve rehabilitasyon merkezinin çok amaçlı salonunda düzenlenen etkinlikte, öğrenciler, evlerinde hazırladıkları yiyecek ve içecekleri getirdi. Lise öğrencileri, getirdikleri yiyecek ve içecekleri engelli öğrencilere elleriyle yedirdi. İkramın ardından, müzik eşliğinde eğlence yapıldı. Eğitimcilerin de eşlik ettiği eğlencede öğrenciler unutamayacakları anlar yaşadı. Programın sonunda engelli öğrencilere sürpriz yapan liseli gençler, bağlama eşliğinde canlı müzik dinletisi gerçekleştirdi. Program akşam saatlerine kadar devam etti.

Saniye Hüseyin Balya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yücel Mercan, proje hakkında bilgiler verdi. Mercan, “Hazırladığımız sosyal sorumluluk projesinde bir ilki daha gerçekleştiriyoruz. Okulumuz engelli öğrencilerle buluşup, onların sosyal hayattaki sorunlarına çare bulmak amacıyla ilçemizdeki bir rehabilitasyon merkezini ziyarete geldik. Buradaki engelli kardeşlerimizle bir araya gelen öğrencilerimiz okuldaki engelli arkadaşlarını daha iyi anlayıp, onlara daha iyi yardımcı olmak için bu etkinliğe katıldılar. Projemizin bir amacı da birlik beraberlik içerisinde insanların engellerini ön plana çıkarmadan normal davranışları sergilemek ve bu bilinci öğrencilerimize kazandırmak. Destek verenlere teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Proje sorumlusu ve okulun muhasebe alan şefi Kezban Adalı ise, “Bu projeyle engellilerle buluşmak, onlarla güzel bir gün geçirmek, kendi öğrencilerimiz için de bir farkındalık oluşturmak amacıyla bu projeye imza attık. İnşallah bu projemizde başarılı oluruz. İnşallah engelli kardeşlerimiz gönüllerince eğlenmiştir bugün. Bizim öğrencilerimiz de bu işin anlamını, önemini, bu farklılıkları anlar. Onlar da bundan sonra engellilere olan bakış açılarını değiştirirler diye düşünüyorum” dedi.

Dernek başkanı ve rehabilitasyon merkezi sorumlusu Emine Çakır ise engellileri yalnız bırakmayan her topluluğa ve tüm vatandaşlara teşekkür ederek, “Liseli öğrencilerimiz, merkezimizdeki engellilere güzel bir gün yaşattılar. Aynı zamanda da öğrenci arkadaşlarımıza da büyük bir deneyim oldu. Bunun da onlar için unutamayacakları bir anı olduğunu düşünüyorum. Bu tür etkinliklerin artması çok önemli. Bu özel öğrencilerimizi unutmayalım” dedi.

Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2018, 17:10
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER