Öğrenciler enerji verimliliğini öğrendi

Özel Teknoloji Fen Okulları, Enerji Verimliliği Haftası kapsamında Enerji Verimliliği Derneği Bursa Şube Başkanı Mustafa Uysal’ı ağırladı.Enerji verimliliğinin enerji tüketimini azaltmaktan ziyade, ekonomik dengeleri sarsmandan düşürülmesiyle...

Öğrenciler enerji verimliliğini öğrendi

Özel Teknoloji Fen Okulları, Enerji Verimliliği Haftası kapsamında Enerji Verimliliği Derneği Bursa Şube Başkanı Mustafa Uysal’ı ağırladı.

Enerji verimliliğinin enerji tüketimini azaltmaktan ziyade, ekonomik dengeleri sarsmandan düşürülmesiyle sağlanacağını ifade eden Enverder Bursa Şube Başkanı Mustafa Uysal, bunu mümkün kılmanın enerji tüketimi sırasında oluşan kayıpları önlemek olduğunu söyledi. Atıkları geri kazanım yolları ile yeniden kullanılır hale getirmek ve teknolojik yeniliklerle verimi arttırarak tüketimi düşürmekten geçtiğini ifade eden Uysal, “Türkiye enerji konusunda kendi kendine yeten bir ülke değildir. Gelecekte dünyada en büyük sıkıntıları enerjiden kaynaklanacağı tahmin edilmektedir. Hayatımıza giren enerji çeşitliliğinden en çok elektrik, su ve doğalgaz enerjisi ile karşılaşmaktayız” dedi.

Uysal, enerjinin yenilebilir kaynaklardan yapılması halinde Türkiye’nin kendi kendine yeten bir ülke olacağını belirterek, gençlerin de bunu hedeflemesini istedi. Enverder’in amaç ve faaliyetlerinden bahseden Uysal, enerji verimliliği hakkında toplumun her kesimine bilgi aktardıklarını söyledi.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160