Öğrenciler, yoksul anneleri, yaşlıları ve engellileri yalnız bırakmıyorlar

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencileri yaşlılarla, engellileri yalnız bırakmıyor.Ayvaık’ta; Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekledi.“Yalnız Değilsiniz” adını...

Öğrenciler, yoksul anneleri, yaşlıları ve engellileri yalnız bırakmıyorlar

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencileri yaşlılarla, engellileri yalnız bırakmıyor.

Ayvaık’ta; Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekledi.

“Yalnız Değilsiniz” adını taşıyan proje kapsamında, ilçede yaşlı kimsesiz ve zor durumda olan anneler, yaşlılar ve engelliler ziyaret edilerek; merhamet, paylaşım, dayanışma, sevgi ve saygı değerlerinin tüm okul öğrencilerine ve kamuoyuna yayılmasının amaçlandığı öğrenildi.

Okulun öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan projenin il etabında; Ayvalık Belediyesi bünyesindeki Erken Doğmuşlar Konuk Evi’nde ikamet eden yaşlılar ziyaret edildi.

Evde yaptıkları kek ve kurabiyeler ile ziyarete giden öğrenciler, yaşlı büyükleri ile ikindi kahvaltısında buluşarak son derece keyifli bir sohbet gerçekleştirip, onlara yalnız olmadıklarının mesajlarını gösterdikler sevgiyle verdiler.

Okul öğretmenlerinden Yurdaer Altınöz’ün öncülüğünde projeyi yürüten Ayvalık Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencileri daha sonra Ayvalık Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesindeki Kadın Danışma ve Engelliler Eğitim Merkezi’ni de ziyaret ederek, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgiler aldılar.

Okulun gönüllü öğrencileri ve öğretmenleri tarafından oluşturulan genç daha sonraki günde bir aylık bebeği ve 3 yaşındaki kızıyla yaşayan Nergiz ablalarını ziyaret ettiler.

Kendi cep harçlıklarıyla aldıkları hediyelerini Nergis hanımın bebeği ve 3 yaşındaki minik kızına armağan eden öğrencilerin bu davranışı duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencilerinin her hafta gerçekleştirecekleri bu ziyaretlerle büyüklerine örnek olmayı hedefledikleri öğrenildi.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER