Özel Teknoloji Fen Okulları Genel Koordinatörü Orhan Karakoç:

Özel Teknoloji Fen Okulları Genel Koordinatörü Orhan Karakoç, kodlama eğitimi programıyla çocuklarda hedeflenenden çok daha sağlam bir alt yapı temeli oluşturduklarını söyledi.Özel Teknoloji Fen Okulları, farklılıkları ve kendilerine özgü...

Özel Teknoloji Fen Okulları Genel Koordinatörü Orhan Karakoç:

Özel Teknoloji Fen Okulları Genel Koordinatörü Orhan Karakoç, kodlama eğitimi programıyla çocuklarda hedeflenenden çok daha sağlam bir alt yapı temeli oluşturduklarını söyledi.

Özel Teknoloji Fen Okulları, farklılıkları ve kendilerine özgü yöntemlerini 100. günlerinde değerlendirdi. Genel Koordinatör Orhan Karakoç, “Ezberci eğitim anlayışından çıkarak, öğrencilerin yaşayarak, deneyimleyerek, laboratuvar ortamlarında fen ve teknolojiyi kullanacaklarını vurguladığımız tüm bu uygulamalarla kalıcı öğrenmeyi sağlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. Uyguladığımız kodlama eğitimi programıyla Uludağ Üniversitesi ile yaptığımız işbirliği neticesinde, çocuklarımızda hedeflenenden çok daha sağlam bir alt yapı temeli oluşturduk. Hazırlık sınıflarımızda başlatmış olduğumuz kodlama eğitimini tüm derslerimizle ilişkilendirerek uygulamaya devam ediyoruz” dedi.

’Konuşan yabancı dil’ sloganıyla yine hazırlıktan 4. sınıfa kadar, öğrencilerin yüzlerce kelime, şarkı ve günlük diyaloglarla kelime dağarcıklarını zenginleştirdiklerini belirten Karakoç, “Konuşma özgüvenini arttırarak akıcı bir dille İngilizceyi konuşulabilir bir hale getirdik. Ortaokul öğrencilerimizde ise mevcut düzeylerini daha kurallı ve akıcı bir İngilizce ile kazanmalarının çabası içinde olduk. Teknoloji ve fenni 50’ye yakın laboratuvar, atölye ve özel çalışma ortamlarında diğer derslere temel oluşturmanın mutluluğu içerisindeyiz” diye konuştu.

Eski ve yeni veli görüşmelerinde, memnuniyetin yüzde 99 olmasının gurur verici olduğunu ifade eden Karakoç, “Mutlu çocuk, mutlu veli ve huzurlu öğretmen sloganı ile çıktığımız bu yolda, bize inanan tüm velilerimize ve Bursa kamuoyuna teşekkür ederiz” dedi.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER