Rektör Budak: ’Ege Üniversitesi bir markadır’

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak başkanlığında düzenlenen arama toplantısında, sağlık başlığı altında aşı, nörobilim ve biyomedikal cihaz projelerinin planlanması konuları konuşuldu.Ege Üniversitesi (EÜ) EBİLTEM-TTO...

Rektör Budak: ’Ege Üniversitesi bir markadır’

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak başkanlığında düzenlenen arama toplantısında, sağlık başlığı altında aşı, nörobilim ve biyomedikal cihaz projelerinin planlanması konuları konuşuldu.

Ege Üniversitesi (EÜ) EBİLTEM-TTO toplantı salonunda Arama Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Kalkınma Bakanlığı’nın ülke kalkınmasına yönelik talep ettiği proje alanlarından biri olan sağlık başlığı altında aşı, nörobilim ve biyomedikal cihaz projelerinin planlanması konuları ele alındı.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Temel bilimler de dahil olmak üzere projelerimizde multidisipliner olarak çalışmalı, güçlü olmalıyız. Ege Üniversitesi sağlık anlamında güven veren bir üniversitedir, bir markadır. Üniversite olarak bu tarz projelerde yer alırsak gelecekte de bu güvenilirliğimizi sürdürebiliriz. Ege Üniversitesi araştırma üniversiteleri arasında ilk 10 üniversitenin içerisinde değil. O yüzden bu projeler bizim için oldukça önemli. 2 yıl içinde, Ege Üniversitesi’ni ilk 10’un içerisinde görmeyi hedefliyoruz” dedi.

Güçlü bir proje hazırlamalıyız

Ege Üniversitesi Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Vekili Doç. Dr. Serdal Temel, “Bu toplantıyı gerçekleştirmemizin sebebi; üniversitemizin proje niteliğini ve niceliğini arttırabilmek, ortak akıl yürüterek projelerimizi sunabilmektir. Üniversitemiz için hazırlanacak projelerde, farklı disiplinleri bir araya getirmemiz gerekiyor. Hedefimiz ulusal ve bölgesel önceliklerle uyumlu, kamu ve özel sektörün ihtiyaçları doğrultusunda, disiplinler arası faaliyetleri yürütmeye imkan verebilecek araştırmacıların bir arada çalışabilecekleri bir altyapının kurulmasıdır” diye konuştu.

Kalkınma Bakanlığı’nın çağrısı kapsamında 4 alan açıldığını belirten Doç. Dr. Serdal Temel, “Bunlar; sağlık, bilgi ve iletişim teknolojileri, enerji ve raylı sistem araçlarıdır. Ege Üniversitesi’nin öncelikli alanları ise sağlık ve enerjidir. En güçlü olduğumuz alan hiç kuşkusuz ki sağlık alanı. Bu projeler kişilerin değil, üniversitemizin projeleridir. Bizler birbirimize rakip değiliz, üniversitemizdeki tüm birimleri bir araya getirerek daha güçlü bir proje hazırlamamız gerekiyor” dedi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tuncay Göksel, Ege Üniversitesi Kanserle Savaş Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ayfer Haydaroğlu ve Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Teknoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercüment Karasulu toplantıda, altyapı projelerini anlattı.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER