Uludağ Üniversitesi, Rektörü Yusuf Ulcay:

Uludağ Üniversitesi yönetimi, öğrencilerin çalışma hayatına daha hazır halde başlayabilmesi adına sektör temsilcilerini dinlemeye devam ediyor.

Uludağ Üniversitesi, Rektörü Yusuf Ulcay:

Uludağ Üniversitesi yönetimi, öğrencilerin çalışma hayatına daha hazır halde başlayabilmesi adına sektör temsilcilerini dinlemeye devam ediyor. Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay moderatörlüğünde gerçekleştirilen Mimarlık Fakültesi Çalıştayı’nda sektör temsilcileri ile akademisyenler, verilen eğitim müfredatı hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Rektörlük Binasında düzenlenen çalıştaya Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslı Hockenberger, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Akıncıtürk, İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, dekan yardımcıları, akademisyenler ile inşaat ve mimarlık sektöründen temsilciler katıldı.

Uludağ Üniversitesi olarak 2017 yılında ilk kez Savunma Sanayii’ne Ar-Ge personeli yetiştirmek amacıyla isteyen öğrencilere eğitimler vermeye başladıklarını söyleyen Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, eğitimlere öğrencilerin ve sektör temsilcilerinin büyük ilgi gösterdiğini aktardı. Yoğun talep üzerine 2017-2018 Eğitim öğretim döneminde Ar-Ge eğitimlerini mühendislik, gıda, otomotiv, tekstil ve makine alanında da vermeye başladıklarına işaret eden Prof. Dr. Yusuf Ulcay; “Önceki yıl Savunma Sanayi Müsteşarlığı ile yaptığımız protokol sayesinde özel Ar-Ge eğitimleri vermeye başlamıştık. Bu eğitimler öğrencilerden büyük ilgi gördü. Ardından mühendisliğin farklı dallarında hizmet veren sektör temsilcileri bizlerden bu eğitimleri tekrarlamamızı istedi. 2017-2018 dönemi başında da bu alanlarda eğitimlervermeye başladık. Son sınıf öğrencileriyle, yüksek lisansa başlayan öğrencilerimiz bu eğitimleri alabildi. Eğitimlerimizin sonunda öğrencilerimize ilgili alanlarda özel bir sertifika veriyoruz ve mezun olduklarında çalışmak istedikleri sektörde bir adım öne geçme fırsatı sunuyoruz” diye konuştu.

Mimarlık Fakültesi’nden mezun olan öğrencilerin de aynı donanımı yakalaması amacıyla sektör temsilcileriyle ortak bir çalıştay gerçekleştirdiklerini açıklayan Rektör Yusuf Ulcay; “Bugün burada sahada faaliyet gösteren firma temsilcilerinin mimarlık fakültesinden mezun olan arkadaşlarımızdan beklentilerini görüşmek amacıyla bir araya geldik. Biz akademisyen gözüyle baktığımız zaman verdiğimiz eğitimlerin yeterli olduğunu düşünüyoruz. Ancak öğrencinin piyasaya girdiğinde müfredat bilgisinin yeterli olmadığını anlıyoruz. Öğrencilerimizin bir takım bilgi birikimini sektörde öğrendiğini görüyoruz ve biliyoruz. Dolayısıyla biz en azından bir farkındalık olması açısından böyle bir çalıştay organize ettik. Elde edeceğimiz bulguları da bilimsel bir süzgeçten geçirerek öğrencilerimize ders olarak aktaracağız. Böylelikle mezun olan öğrencilerimiz de adım atacakları sektöre biraz daha hazır olacak başlayacaklar” dedi.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Akıncıtürk ise yapılan toplantının sektör temsilcileri ile karşılıklı beklentilerin çözümlenmesi anlamında önemli bir adım olacağının altını çizdi. Toplantıda konuşan İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Andıç da organize ettikleri çalıştay dolayısıyla Rektör Yusuf Ulcay ve Mühendislik Fakültesi yönetimine teşekkür etti.

Çalıştaya katılan sektör temsilcileri ve akademisyenler fikirlerini ortaya koyarak, önümüzdeki dönemde yapılması planlanan ‘Ar-Ge ve Kalite Personeli Eğitimleri’ için oluşturulacak müfredatın içeriğini belirleyecekler.

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2018, 17:37
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160