Uludağ Üniversitesi’nin mezun sayısı 200 bine ulaştı

Kurulduğu günden bu yana yaklaşık 200 bin mezun veren Uludağ Üniversitesi’nde 2017-2018 güz döneminde de 968 öğrenci diploma aldı.Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törenle ara dönemde mezun olan öğrencilere diplomaları...

Uludağ Üniversitesi’nin mezun sayısı 200 bine ulaştı

Kurulduğu günden bu yana yaklaşık 200 bin mezun veren Uludağ Üniversitesi’nde 2017-2018 güz döneminde de 968 öğrenci diploma aldı.

Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törenle ara dönemde mezun olan öğrencilere diplomaları veriliyor. Törenlerde lisans, ön lisans, yüksek lisans ve doktoradan mezun olan öğrenciler mezun olur olmaz gerçek diplomalarını alabiliyor. İki gün boyunca sürecek törenlerin ilk gününde konuşan UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, üniversitede 44 bine yakın lisans, 21 bin ön lisans ve 9 bin de yüksek lisans ve doktora öğrencisinin bulunduğunu açıkladı. Güz dönemi diploma törenlerinde toplam 968 öğrencinin diploma alacağı bilgisini veren Rektör Yusuf Ulcay, bugüne kadar yaklaşık 200 bin öğrencinin üniversiteden mezun edildiğini kaydetti.

Ülkelerin kalkınmasında üniversitelerin ve bilim insanlarının ortaya koyduğu çalışmaların rolünün çok büyük olduğuna işaret eden Yusuf Ulcay, “Biz de bu vizyonla Uludağ Üniversitesi’ne bilimin ekonomik değere ve toplumsal faydaya dönüştüğü, hem Ar-Ge yapan, hem proje üreten, sanayi ile işbirlikleri kuran önemli reform ve yatırımları hayata geçirmeye devam ediyoruz. Türkiye’nin dünya arenasında aktör kimliğini güçlendirebilmesi eğitim kalitesini arttırması ile mümkündür” diye konuştu.

Törende diplomalarını alan öğrenciler hep birlikte kep fırlatarak mezun olmanın heyecanını yaşadı.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160