Üniversiteli gençler köy çocuklarını sevindirdi

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Bankacılık ve Finans bölümü 3.sınıf öğrencileri Işıl Yaman, Pelin Erdoğan ve Öznur Dağlı “Herkesin yapabileceği 1 iyilik mutlaka vardır “ sloganıyla yola çıkarken,...

Üniversiteli gençler köy çocuklarını sevindirdi

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Bankacılık ve Finans bölümü 3.sınıf öğrencileri Işıl Yaman, Pelin Erdoğan ve Öznur Dağlı “Herkesin yapabileceği 1 iyilik mutlaka vardır “ sloganıyla yola çıkarken, arkadaşlarından temin ettikleri paralarla kırsal Karadere İlkokulundaki çocukları sevindirdiler. Öğrencilere kırtasiye ve okula temizlik maddeleri götüren üniversiteliler büyük ilgi görürken, köylü öğrencilerde mutlu oldu.

İlçeye 14 kilometre uzaklıktaki Karadere Mahallesine giden üniversiteli kızlar, kucaklar dolusu temizlik malzemesi ile öğrenciler için kitap, defter, boya kalemleri, silgiler ve kalemtıraşlar götürdü. Karadereli öğrenciler üniversiteli ablalarına sarılırken, büyük coşku yaşandı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferhan Levent ile birlikte Karadere’ye giden Işıl Yaman. Pelin Erdoğan ve Öznur Dağlı, okuldaki arkadaşlarından topladıkları bin 300 lira ile satın aldıkları malzemeleri teslim ederken, projenin devam edeceğini ve başka okullara da yardım götüreceklerini söylediler. Karadere İlkokulunda eğitim gören 35 öğrenci, üniversiteli ablalarına teşekkür ederken, Okul Müdürü Dilek Ariç de, okulda kırtasiye ve temizlik malzemelerine ihtiyaç olduğunu söyledi. Üniversiteli kızlara teşekkür eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferhan Levent, ”Böyle duyarlı davrandığınız için teşekkür ediyoruz. Yaptığınız bu yardımla çocukları mutlu etmeniz bütün hazinelere bedel. Bunun mutluluğunu yaşadığınızı gözlerinizden görebiliyorum. Hayatınızın her devresinde bu şekilde davranmanızı diliyorum.” dedi. Okul Müdürü Dilek Ariç de, ”Sosyal sorumluluk projesi adı altında okulumuza yapılan yardımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Gerçekten, okulumuzun gerek temizlik ürünleri, gerekse kırtasiye ürünlerine çok ihtiyacı vardı. Öğrencileri sevindirdikleri için arkadaşlara çok teşekkür ediyoruz. Projenin devamını büyük bir istekle bekliyoruz” dedi. Başka okullara da yardım götürmek istediklerini belirten üniversiteli Işıl Yaman, ”Bizim okul içinde başlattığımız bir kampanyamız vardı. Köy okullarının eksiklerini tamamlamak istiyorduk. Burada bu gün bu dileğimizi gerçekleştirdik. Çocuklara güzel kırtasiye malzemeleri getirdik ve okulun temizlik malzemelerini tamamladık. Bunu devam ettirmek istiyoruz. Başka okullara da gideceğiz” dedi. Pelin Erdoğan ise, ”Gurup arkadaşlarımızla yürüttüğümüz bir sosyal yardım projesi vardı. Amacımız sosyal farkındalık oluşturmaktı. Bu okula geldiğimizde öğrencilerin bize bakışı bizi mutlu etti. O yüzden tüm arkadaşlarımızın böyle bir projede yer almasını bekliyoruz” dedi. Öznur Dağlı da, ”Sosyal yardımlaşma projesinin gerçekleştirilmesinde yardımcı olan Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu öğrencilerine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER