Yıldırım Belediyesi’nden eğitime destek

Yıldırım Belediyesi, ilçede faaliyet gösteren anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerin bakım, onarım ve tadilat işlerini yaparak, eğitime olan desteğini sürdürüyor.Yıldırım Belediyesi, 2014 Mart ayından itibaren ilçedeki 127 okulun fiziki...

Yıldırım Belediyesi’nden eğitime destek

Yıldırım Belediyesi, ilçede faaliyet gösteren anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerin bakım, onarım ve tadilat işlerini yaparak, eğitime olan desteğini sürdürüyor.

Yıldırım Belediyesi, 2014 Mart ayından itibaren ilçedeki 127 okulun fiziki durumlarında iyileştirmeler yaparak öğrencilerin daha iyi şartlarda eğitim görmelerini sağladı. Okullara yeni zemin kaplamaları döşenirken, klozet ve lavaboları değiştiriliyor. Fiziki eksiklikleri bulunan okullarda boya ve tamiratın yanı sıra okul giriş ve çıkışlarındaki merdivenler tamir ediliyor. Engelli öğrencilerin okula daha rahat gelip gidişlerini sağlamak için okul bahçelerine ve merdiven önlerine engelli rampaları yapılıyor. Öğrencilerin spor yaptığı sahalar eksiklikler tamamlanırken daha iyi şartlarda spor yapmaları sağlanıyor.

Yıldırım’ın Türkiye’nin birçok şehrinden daha fazla genç nüfusu bünyesinde barındırdığını hatırlatan Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, bunun çok önemli bir potansiyel olduğunu hatırlatarak, “En doğru yatırım geleceğe ve gençliğe yapılan yatırımdır. Biz de ‘Yeni Yıldırım’ı inşa ederken projelerimizi bu düşünceyle hayata geçiriyoruz. Çocuklarımız ve gençlerimizin gelişimlerine katkı sağlamak adına önemli projeleri hayata geçiriyoruz. Bir taraftan sportif ve kültürel faaliyetlerle onların topluma yararlı fertler olarak yetişmesine katkı sunmaya çalışırken, diğer taraftan çocuklarımızın daha iyi fiziki şartlarda eğitim görmesi için çaba sarf ediyoruz. Bu bağlamda, okullarımıza her türlü desteği sağlıyoruz. Okullarda zarar gören yıpranan bölümler ekiplerimiz tarafından onarılıyor. Okullarımızın çevresinin güzelleştirilmesi için ise eğitim kurumlarına boya dağıtıyoruz” diye konuştu.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160