50 ülkeden bin iş adamı Junioshow’da

Bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörünün üretim merkezi Bursa’da Junioshow Fuarı kapılarını açtı. Kendi alanında Türkiye’nin bir numaralı fuarı olan Junioshow’a 50 ülkeden 1000’e yakın yabancı iş adamı geldi. 200’e yakın firmanın...

50 ülkeden bin iş adamı Junioshow’da

Bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörünün üretim merkezi Bursa’da Junioshow Fuarı kapılarını açtı. Kendi alanında Türkiye’nin bir numaralı fuarı olan Junioshow’a 50 ülkeden 1000’e yakın yabancı iş adamı geldi. 200’e yakın firmanın stant açtığı fuarda, ilkbahar ve yaz ürünleri de görücüye çıktı.

Bursa’da, Bebe-Çocuk, Hazır Giyim ve Çocuk İhtiyaçları Fuarı (Junioshow) heyecanı başladı. TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen fuarın açılışında konuşan BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, ülke genelinde 4 binden fazla üretim atölyesinde 60 bini aşkın kişinin istihdam edildiği bebe ve çocuk konfeksiyonu sektöründe, Bursa’nın BTSO liderliğinde her geçen gün iddialı hale geldiğini söyledi. Türkiye’deki toplam üretimin yüzde 80’ine sahip olan sektörde firmaların dünya ile rekabete de çok güçlü bir şekilde hazırlandığını ifade eden Remzi Topuk, “Üretimin merkezi Bursa, moda ve trendlerin de belirlendiği en önemli merkez haline geldi. Bir ilki gerçekleştirerek yılda 2 kez düzenlediğimiz Junioshow fuarı da dünyanın dört bir yanından profesyonel alıcıların firmalarımızla buluştuğu güçlü bir platforma dönüştü” dedi.

50 ülkeden bine yakın yabancı iş adamını Bursa’da ağırladıklarını belirten Remzi Topuk, “BTSO olarak tüm gücümüzle sektörümüzün projelerine en yüksek desteği vermeye devam edeceğiz. Üretimdeki gücünü kıtaların ötesine taşıyan Bursa, bebe ve çocuk giyiminde de dünyaya model olmak için yoluna emin adımlarla devam edecek” diye konuştu.

BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, Bursa’yı fuarlar şehri yapmak hedefiyle yola çıktıklarını söyledi. “Fuarlar, şehirler için olmazsa olmazdır” diyen İsmail Kuş, Bursa’nın her geçen yıl fuarcılıkta büyük başarılara imza attığını söyledi.

Bursa Vali Yardımcısı Yunus Fatih Kadiroğlu, sektörün katma değerli üretimi ile ihracatının her geçen yıl güçlendiğine işaret ederek, “Fuarımız kısa sürede büyük bir mesafe almayı başardı. Herkesin de bildiği gibi tekstil sektörü Türkiye’nin kilit sektörlerinden birisidir. 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmak için tüm sektörlerde markalaşmak gerekiyor. Bu fuar programları da bunun için büyük bir fırsat” şeklinde konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şükrü Köse ise Junioshow Fuarı’nın sektör ve ülke ekonomisi için hayırlı olmasını diledi.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER