Bigadiç’te Okçular Mahallesi enerji üssü olacak

Balıkesir’in Bigadiç ilçesine bağlı Okçular Mahallesinde kurulan 2 adet Güneş Enerjisi Santralı (GES) hizmete girerken, 2 adet daha yapılacağı açıklandı. Mahalle Muhtarı Hüseyin Ok, santralı kuran şirketlerin cami ve süt toplama merkezine...

Bigadiç’te Okçular Mahallesi enerji üssü olacak

Balıkesir’in Bigadiç ilçesine bağlı Okçular Mahallesinde kurulan 2 adet Güneş Enerjisi Santralı (GES) hizmete girerken, 2 adet daha yapılacağı açıklandı. Mahalle Muhtarı Hüseyin Ok, santralı kuran şirketlerin cami ve süt toplama merkezine enerji sağlama sözü verdiklerini söylerken, mahallenin enerji üssü olacağını kaydetti.

İlçeye 24 kilometre uzaklıktaki 210 nüfuslu Okçular Mahallesinde Yassı Kaya ve Kırantılca Mevkilerinde yapımı tamamlanan Güneş Enerjisi Santralı hizmete girerken, iki santralın daha yapılacağı açıklandı. Mahallede santral kurulmasına sevindiklerini anlatan Muhtar Hüseyin Ok, ”Şu anda Güneş Enerjisi Santrallerinde 4 kişi iş buldu. Santral sayısı artınca çalışan sayısı da artacak. Santralleri kuran şirket yetkilileri cami ve süt toplama merkezine enerji sağlayan panel kurma sözü verdiler. Bu da bizi sevindirdi. Ayrıca, mahalle gençlerinin burada iş bulması da iyi oldu. Okçular mahallesi enerji üssü olacak” dedi.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160