Bursa’nın kestane şekeri Arapların gözdesi oldu

Bursa’nın yerel lezzeti kestane şekerini tüm dünyaya ulaştıran İlka Şekerleme, Kardelen Markası ile hizmete sunduğu Suudi Arabistan’daki Cidde, Mekke ve Riyad mağazalarının ardından şimdi de Medine mağazasını açıyor.İlka Şekerleme...

Bursa’nın kestane şekeri Arapların gözdesi oldu

Bursa’nın yerel lezzeti kestane şekerini tüm dünyaya ulaştıran İlka Şekerleme, Kardelen Markası ile hizmete sunduğu Suudi Arabistan’daki Cidde, Mekke ve Riyad mağazalarının ardından şimdi de Medine mağazasını açıyor.

İlka Şekerleme Genel Müdürü Mümin Akgün, önümüzdeki günlerde Medine’de hizmete girecek olan yeni mağaza için hazırlıkların son aşamaya geldiğini söyledi. Akgün, “Suudi Arabistan’da mağazalar zincirimize yeni bir halKa daha ekleyerek Ortadoğu pazarındaki pazar payımızı arttırmaya amaçlıyoruz” dedi.

Mümin Akgün, Bursa’ya özgü bir ürün olan kestane şekerini hijyenik bir ortamda üreterek tüm dünyaya sattıklarını, üretimin bütün aşamalarında kaliteye önem verdiklerini anlattı. Akgün, İlka Şekerleme tesislerinde 30 dolayında farklı ürünü, kendilerine ait 3 marka ve talep eden firmalar için değişik markalar adı altında hazırladıklarını da söyledi.

Kestane şekerinin Bursa ile özdeşleşen bir ürün olduğuna vurgu yapan Mümin Akgün, kaliteli üretimlerini görsel açıdan dikkat çeken ambalajlarda piyasaya sunduklarını belirterek, Bursa’nın kestane şekerini sadece Türkiye’de değil, dünya çapında da tanıtma çabası içinde olduklarını söyledi. Bu amaçla tüm dünyadaki en önemli gıda fuarlarına katıldıklarını ve ürünlerini tanıttıklarını vurgulayan Mümin Akgün, “Türkiye’de aynı konsepte hizmet veren 21 mağazamız var. Aynı konsepte 3 mağazamızı da Suudi Arabistan bayimiz ile birlikte açtık ve bu ülkedeki 4. mağazamız da çok yakında Medine’de hizmette olacak. Bunun dışında gerek yurt içinde gerekse yurt dışında çok sayıda da bayilikler verdik. Şimdiki hedefimiz, yurt içi ve dışındaki bayiliklerimizde de oluşturduğumuz mağaza konseptini uygulamak. Bu yöndeki çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Pazarda kalıcı olmak istiyoruz

İlka Şekerleme Ticaret Müdürü Deniz Utku Özdemir de, Avrupa ve Amerika pazarına Cardelion, Ortadoğu ve Türkiye pazarına da Kardelen markası ile kestane şekeri sattıklarını, Türkiye’de ayrıca Yaylacık markası ile de pazara ürün sunduklarını söyledi. Markalarının lezzet bakımından birbirinden farklı olmadığının altın çizen Özdemir, “Ortadoğu’da Türk firmaları yeterince etkin değil. Pazarın hâkimi Avrupalı firmalar. Biz bu pazarın değerlendirebilecek potansiyeli olduğunu düşünüyoruz. Ortadoğu’daki diğer ülkelerde de mağaza açarak pazar payımızı daha da büyütmek istiyoruz” dedi.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER