Dursunbey ormanlarından 27 milyon TL’lik gelir elde edildi

Balıkesir’in Dursunbey İlçe Orman İşletme Müdürü Fahri Atalay, 2017 yılında bölgelerindeki ormanlardan 27 milyon TL’lik gelir elde ettiklerini ve bu gelirden orman köylüsüne 12 milyon TL kazanç sağladıklarını söyledi.Dursunbey Orman...

Dursunbey ormanlarından 27 milyon TL’lik gelir elde edildi

Balıkesir’in Dursunbey İlçe Orman İşletme Müdürü Fahri Atalay, 2017 yılında bölgelerindeki ormanlardan 27 milyon TL’lik gelir elde ettiklerini ve bu gelirden orman köylüsüne 12 milyon TL kazanç sağladıklarını söyledi.

Dursunbey Orman İşletme Müdürü Fahri Atalay, Orman İşletme Müdürlüğü’nün 2017 yılında çok başarılı ve karlı bir dönem geçirdiğini belirtti. Elde ettikleri başarı ile ilgili açıklamada bulunan Atalay, "Bu başarımızdaki en önemli 3 unsur olan personel, zaman ve paranın yönetimi. Bu üç unsurun denetimini ve yönetimini sağlamamız neticesinde verimliliği en üst seviyeye çıkarak sağladık. 2017 yılı çalışmalarımızda en büyük desteği sağlayan Balıkesir Orman Bölge Müdürümüz Metin Kırcı’ya teşekkür ediyor, üstün performans gösteren işletme şefini, memurlarımızı, işçilerimizi ve tüm personeli kutluyorum" dedi.

Dursunbey Orman İşletme Müdürlüğü’nün 2017 yılında 8 milyon 300 bin TL kar elde ettiğini de belirten Atalay, "2017 yılı içinde Orman İşletme Müdürlüğü olarak toplam 27 milyon TL gelir elde ettik. Orman köylülerimize yaptıkları istihsal işçiliklerine karşılık 12 milyon TL kaynak aktardık. Ormancılık çalışmalarımızda, orman ürünleri ticareti ile uğraşan esnaf ve lif yonga kuruluşlarımızın orman ürünlerine olan ihtiyaçlarını standartlara uygun olarak karşılamaya çalıştık. 2017 yılında, ORKÖY ve süt sığırcılığı kapsamında Selimağa ve Büyükakçaalan mahallelerimizdeki 26 hane orman köylülerimize yaklaşık 500 bin TL destek sağlayarak hizmet verdik” dedi.

Ağaçlandırma seferberliği kapsamında 660 dönüm alanda ağaçlandırma çalışması yapıldığını da söyleyen Atalay, "2 bin dönüm alan ağaçlandırma sahalarımızda bakım çalışmaları yapıldı. Okul, cami, mezarlık, hastanelerimizin bahçeleri ve sivil toplum örgütlerle ile hatıra ormanları ve orman alanlarımızı artırmaya yönelik çalışmalar ile birlikte yaklaşık 250 bin adet fidanımızı toprak ile buluşturduk" diye konuştu.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER