İnegöl’ün gurur tablosu

Dış ticaret fazlası ve iş potansiyeliyle Türkiye’ye örnek olan İnegöl’ün vergi rekortmenleri açıklandı.Bursa Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen törende, “vergi rekortmenleri ve uyumlu mükellefler”e ödül verildi. İnegöl...

İnegöl’ün gurur tablosu

Dış ticaret fazlası ve iş potansiyeliyle Türkiye’ye örnek olan İnegöl’ün vergi rekortmenleri açıklandı.

Bursa Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen törende, “vergi rekortmenleri ve uyumlu mükellefler”e ödül verildi. İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası çok amaçlı salonunda düzenlenen programa Bursa Vergi Dairesi Başkanı Nuri Karakaş, İTSO Başkanı Metin Anıl, İnegöl Vergi Dairesi Müdürü Yalçın Ertaş, işadamları ile davetliler katıldı. İnegöllü 32 işadamının ödüllendirildiği programda kurumlar vergisi rekortmeni Küçükçalık, gelir vergisi birincisi ise İsmail Ortakçı olurken, vergi gönüllü uyumluluğu kategorisinin birincisi Orhan Köfte oldu.

İTSO Başkanı Metin Anıl, “İnegöl’de bir gurur tablosu daha oluşuyor. İnegöl, Bursa ve Türkiye’nin kalkınmasında elini taşın altına koyan arkadaşlarımıza ödül verildi. İnegöl hepinizin bildiği gibi Türkiye’nin çok dinamik, hızlı düşünen hızlı uygulayan ekonomik yapıya sahip yerleşim yerlerinden bir tanesi. Ekonomik rakamlarımızı açıklamıştık. İnegöl yaklaşık 1.2 milyar dolar dış ticaret yapan, bunun 900 milyonu ihracat, 300 milyonu ithalat olan bir dış ticaret potansiyeli ve Türkiye genelinin aksine cari fazla veren bir yapıya sahip örnek bir ekonomidir. Zaten bu ekonomik verileri anlatırken, Türkiye İnegöl olmalı diyoruz. Bu tabloyu ortaya çıkaran arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Türkiye eğer İnegöl olursa, cari açık ortadan kalkarsa, işte o zaman dünyanın ilk on ekonomisi içerisine girmiş oluruz. İnegöl’ün dinamik yapısı, akademik olarak anlatılmalı, üniversitelerde ders olarak anlatılmalı. İnegöl’ün izlediği bu yol Türkiye’ye örnek olmalı. İnegöl bir ilçe, yaklaşık 260 bin nüfusu var. Bu ilçe Türkiye ekonomi sıralamasında ilk 20’nin içerisinde. 3 tane OSB ve dinamik bir ekonomik yapısıyla Türkiye’nin parlayan yıldızı” dedi.

Anıl konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bursa Vergi Dairesi Başkanımız bizim bir dediğimi iki etmiyor. Bir toplantıda İnegöl hızlı büyüyor, gelişiyor, sanayileşiyor, vergi gelirlerinin toplanması ve verginin daha iyi bir şekilde mükelleften alınması konusunda yardımcı olun dedik. İkinci vergi dairesi kurulması konusunda destek veriyor. Teşekkür ediyorum. İnegöl’ün 15 bin tane mükellefi var, bu mükellefin oluşturduğu 850 milyon bir katma değer var. Değerli kuruluş temsilcilerimizi kutluyorum”

Bursa Vergi Dairesi Başkanı Nuri Karakaş da, “Türkiye’nin öncü şehirlerinden biri olan İnegöl’de bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. Biz İnegöl’ün öncü bir şehir olduğunu düşünüyoruz. İnegöl’ün artan nüfusu, iş hacmini dikkate alarak talep üzerine çalıştık. Allah kısmet ederse ikinci bir vergi dairesi kazandırmış olacağız. İnegöl bunu hak ediyor. Rekortmen bütün mükelleflerimizi katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160