İTSO’dan İnegöl Keresteciler Odası’na ziyaret

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası’nın (İTSO) keresteci üyelerinin yer aldığı 5. meslek komitesi, kısa süre önce yapılan genel kurul sonrasında iş başına gelen İnegöl Keresteciler Odası’nın yeni yönetim kurulunu ziyaret etti. Ziyarette...

İTSO’dan İnegöl Keresteciler Odası’na ziyaret

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası’nın (İTSO) keresteci üyelerinin yer aldığı 5. meslek komitesi, kısa süre önce yapılan genel kurul sonrasında iş başına gelen İnegöl Keresteciler Odası’nın yeni yönetim kurulunu ziyaret etti. Ziyarette ilçedeki kereste ve ağaç sektörünün mevcut durumu ve son dönemlerde artan ağaç fiyatlarının sektörde yol açtığı sıkıntılar konuşuldu.

Ziyarette konuşan İTSO 5. Komite Başkanı Bahadır Bayraktar, İnegöl Keresteciler Odası Başkanı seçilen Ziya Turan ve yönetim kurulu üyelerine başarı diledi. Bayraktar, ağaç fiyatlarının son 2 yılda tüm dünyada arttığını, Türkiye’de artışın dünya ortalamasının oldukça üzerinde olduğunu söyledi. Orman ihalelerinde satışa sunulan ağacım metreküpünün 450 TL’yi aştığını vurgulayan Bayraktar, “2 yıl önce ağacın metreküpü 250 TL civarındayken bu artış ile sektörümüz açmaza girdi. Bu artış mobilya, sunta ve yonga levha sektörlerinde büyük sıkıntıya yol açtı. Ancak en büyük sıkıntı kereste sektöründe yaşanıyor. Özellikle küçük esnaf durumdan daha çok etkilendi” dedi.

İnegöl Keresteciler Odası Başkanı Ziya Turan da yapılan ziyaretten dolayı memnun olduklarını söyledi. Oda üyelerinin küçük esnaflardan oluştuğuna dikkat çeken Turan, “Hammadde ve işçilik giderlerimizin aşırı yükselmesi sebebiyle hepimiz zordayız. Dahası Ukrayna Türkiye’ye ham ağaç satışını durdurdu. İşlenmiş ürünler ise küçük esnafı daha da zorluyor. Bir yandan teknolojik gelişmelere ayak uydurmaya çalışırken diğer yandan da hammadde temininde yaşadığımız güçlükler yüzünden ayakta durmakta zorlanıyoruz” diye konuştu.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160