TOBB’dan Karacebey’e okul sözü

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. RifatHisarcıklıoğlu, Karacabey Ticaret Sanayi Odası (KTSO) ile Ticaret Borsa’nın (KTB) müşterek düzenlediği ödül törenine katıldı. Hisarcıklıoğlu, Karacabey’e okul sözü verdi.Törende...

TOBB’dan Karacebey’e okul sözü

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. RifatHisarcıklıoğlu, Karacabey Ticaret Sanayi Odası (KTSO) ile Ticaret Borsa’nın (KTB) müşterek düzenlediği ödül törenine katıldı. Hisarcıklıoğlu, Karacabey’e okul sözü verdi.

Törende konuşan Karacabey Ticaret Sanayi Odası Başkanı Naci Güncü, “Ne mutlu ki bize Bursa kurumlar ve gelir vergisi birincileri de odamız şirketleri arasından çıktı. Bu Karacabey ekonomisinin gücünü göstermektedir. Ödül alan bütün üyelerimizi canı gönülden tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Karacabey Ticaret Borsası Başkanı Murad Bertan ise, “İlk İSO belgesini alan akredite borsayız. Yaptığımız araştırmalar sonucunda ‘Tarım ve Hayvancılık Şehri’ Karacabeyimiz’in gıda sanayinde kalifiye eleman ihtiyacının günden güne arttığını gözlemledik. Borsamız, sorumluluk üstlenerek Harmanlı Mahallesi’nde şu anda kullanılmayan ve atıl durumda bulunan Harmanlı İlkokulu’nun yeri ve fiziki ortamıyla ilgili gerekli çalışmaları yaptık. 16 bin metrekare okul alanı ve 20 bin metrekare uygulama alanına sahiptir. Uygulamalı Tarım Meslek Lisesi olmaya müsait arazisinden dolayı bu okulun binasının tadilatını ve yanına inşa edeceğimiz 100 kişilik öğrenci yurdunun yapımını Karacabey Ticaret Borsası olarak üstlendik” diye konuştu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu da Karacabey’e son 3 yıl 3 defa geldiğini ve her gelişinde ilçedeki gelişimi gördüğünü söyledi. Hisarcıklıoğlu şöyle devam etti:

“İstanbul-İzmir otoyolu tamamlandığında Karacabey, adeta İstanbul’a komşu kapısı haline gelecek. İşte o zaman, Karacabey’in ziraî ürünlerinin satışında da büyük bir avantaj elde edilecek. Lojistik maliyetler düşeceğinden, yatırım yapmak isteyen firmalar, Karacabey’i tercih edecek. Karacabey yatırımcılar için adeta cazibe merkezi olacak”.

Hisarcıklıoğlu, “Türkiye’nin en büyük 500 sanayi firmasından 14’ü burada. Zaten vergi rekortmenleri listesiyle de, Karacabey ekonomisinin gücü tescillendi. Bursa’nın hem kurumlar vergisi, hem de gelir vergisi birincisi Karacabey’den çıktı” diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu, bütün illerde okul yapımını tamamlamalarının ardından ilçelere de okul yapmak istediklerini ve Karacabey’in ilk sırada olduğunu vurguladı.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160