Turizmciye ilk teşvik Büyükşehir’den

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, turizm belgeli tesislere su fiyatlarında yüzde 10 ilave indirim müjdesi verdi.Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Bursa Ticaret...

Turizmciye ilk teşvik Büyükşehir’den

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, turizm belgeli tesislere su fiyatlarında yüzde 10 ilave indirim müjdesi verdi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından organize edilen ‘Dört Mevsim Uludağ Çalıştayı’ Uludağ’daki Bof Otel’de başladı. Uludağ’da turizmin 12 aya yayılması, mevcut tesislerin yenilenerek kalitenin artırılması, kayak pistlerinin uluslararası standartlara kavuşturulması gibi önemli konuların ele alınacağı çalıştayın açılış törenine Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da katıldı. Çalıştayın açılış konuşmaları bölümünde kürsüye çıkan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, “Bugün Uludağ’ın geleceğine yönelik bir kapı aralanıyor. Kongre otelinden, kapalı otoparklara ve pistlerin uluslararası standartlara getirilmesine kadar birçok karar aldık. Sabah kahvaltı sırasında bir otelcimiz ‘burada su ücreti çok yüksek’ dedi. Belediye Başkanımız da dedi ki; ‘biz yüzde 10 indirim yaptık’. İndirim yaptınız da konut suyuyla turizm tesisleri arasındaki su fiyatlarında 3-4 katlık fark var. Sayın Başkan bir yüzde 10 indirime daha ihtiyaç var. Gerçekten turizmciler bize bu noktada ciddi bir baskı uyguluyorlar. Siz kendi bütçenizi nazara alarak bunun kararını verin. Ya da verdiniz mi?” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, daha Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu kürsüden inmeden bu indirimin müjdesini verdi. Açılış töreninin ardından yapılacak su indirimi hakkında açıklama yapan Başkan Aktaş, “Sabah kahvaltıda turizmcilerin, turizm belgeli işletmelerin su ücretleriyle alakalı talepleri oldu. Bu konu daha önce de dilekçeyle belediye meclisimize gelmişti. Açılış esnasında en son konuşmacı olan Başbakan Yardımcımız da, ‘Bir yüzde 10 indirim yaptınız, ama çalıştayın ruhuna uygun olması anlamında yüzde 10 daha indirelim’ dedi. Zaten bizim 5-6 ay sonra tekrar bir yüzde 10 indirim yapma isteğimiz vardı. Nihayetinde en kısa zamanda meclisimizde toplanıp, bununla alakalı kararımızı alıp, inşallah uygulamayı hayata geçireceğiz” diye konuştu.

Uludağ’ın geleceğinin masaya yatırıldığı çalıştayın önemine vurgu yapan Başkan Aktaş, “Uludağ belki de ilk defa konunun bütün tarafları ile bu denli masaya yatırıldı. Turizm Bakan Yardımcımız, Orman Bakanımız, Başbakan Yardımcımız, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, valimiz, ilgili genel müdürlerimiz, müsteşarlarımız burada. Şunu ifade edeyim, Uludağ bundan sonra çok daha fazla dikkat çekecek ve Türkiye’de odak noktası olacak. Beraberinde Ocak 2019’da Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle yapılması düşünülen zirvenin de Uludağ’ı tabir yerindeyse zirveye uçuracağını düşünüyorum. Uludağ Bursa’nın özelidir. Uludağ iyi olursa, Bursa da iyi olur. Uludağ’ın vizyonu ile Bursa’nın vizyonu aynı doğrultudadır. Ticaret odamızın bir sloganı var ‘Bursa büyürse Türkiye büyür’. Uludağ zirveye çıkarsa, Bursa da zirveye çıkar. Üzerimize düşeni yapacağımızı konuşmamda ifade ettim. Turizmcileri, otelcileri bu manada teşvik etmek adına, şehir merkezindeki turizm belgeli tesisler için de geçerli olacak yüzde 10’luk indirimi buradan müjdelemiş olayım” dedi.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160