100 yaşındaki Hasan amcanın mesanesinden 136 adet taş çıktı

Balıkesir’in Erdek ilçesine bağlı Şahinburgaz Mahallesi’nde yaşayan 100 yaşındaki Hasan Hilmi Uğur, kendisine ait bahçede zeytin toplarken mesanesinden taş düşürdüğünü fark etti.

100 yaşındaki Hasan amcanın mesanesinden 136 adet taş çıktı

Balıkesir’in Erdek ilçesine bağlı Şahinburgaz Mahallesi’nde yaşayan 100 yaşındaki Hasan Hilmi Uğur, kendisine ait bahçede zeytin toplarken mesanesinden taş düşürdüğünü fark etti. Torunu Kadir Uğur’a durumu haber veren asırlık çınar Hasan Hilmi Uğur, Bandırma’daki bir özel hastanede gerçekleştirilen başarılı bir ameliyatla sağlığına yeniden kavuştu. Uğur’un mesanesinden 136 adet taş çıkarıldı.

2 ay önce 100 yaşını dolduran Hasan Hilmi Uğur, bir süredir idrar yollarında rahatsızlık yaşıyordu. Uğur, tarlada çalışırken taş döktüğünü fark etti. Torunu Kadir Uğur’a durumunu anlatan Hasan Dede, Bandırma’da bulunan bir özel hastaneye başvurarak Üroloji Uzmanı Op. Dr. Onur Yıldırım tarafından muayene edildi.

Mesanesinden 136 adet taş çıktı

Ultrason raporuna göre sayısı belirlenemeyen miktarda mesanesinde taş tespit edilen Hasan Hilmi Uğur, Üroloji Uzmanı Op. Dr. Onur Yıldırım tarafından açık ameliyata alındı. İlerlemiş yaşı ve risklere rağmen başarılı bir cerrahi operasyon geçiren hastanın mesanesinden 136 adet farklı boyutlarda taş çıkarıldı.

Hastanın operasyon sonrası iyileşme sürecini çok hızlı geçirdiği, kan ve idrar değerlerinin normale döndüğü öğrenilirken, torunu Kadir Uğur, "Dedem zeytin toplama zamanında bana yardım eder. Taş düşürmesinin sebebi de zeytin makinesinde zeytinleri elerken yardım etmesi. Bana da söyledi. ’Ben taş düşürüyorum’ dedi. Ama zeytini bitirince hastaneye gitmek istedi. Doktora da kendisi söyledi taş döktüğünü. Doktor Bey bize ameliyatın risklerini anlattı. Bir saat süreceğini söyledi. Dedem 100 yaşında. Ama biz her türlü riski göze aldık. Dedemin başka hiçbir sağlık sorunu yok. Aspirin dahi içmiyor. Hiçbir hap kullanmıyor. Allah’a şükür bunu da atlattık geçti" dedi.

"Tıpta benzeri bir ameliyat yok"

100 yaşındaki Hasan Hilmi Uğur’u başarılı bir ameliyat sonrasında sağlığına kavuşturan Op. Dr. Onur Yıldırım ise hastayı ve ameliyat sürecini İHA’ya anlattı. Op. Dr. Yıldırım, "Hastamız bize geldiğinde idrar yapmakta inanılmaz ağrılar çeken, acı duyan bir hasta olarak geldi. Böyle hastalarda biz ya prostat büyümesi ya da mesane taşı gözlemliyoruz. Muayenesini yaptık, filmlerini çektik. Mesanesinde benim bile hayret ettiğim derecede sayılamayacak kadar çok taş tespit ettik. Hastamızın ilerlemiş yaşına ve risklerine rağmen kaçınılmaz mecburiyet cerrahisi diye belirttiğimiz mesane taşlarıydı bunlar. Durumu hastanın yakınları ile de paylaştık. Her türlü riskleri aile ile birlikte aldık. Ameliyatı başarılı geçti. Açık mesane ameliyatı ile mesanesindeki bütün taşları temizledik. Sağlığına kavuştu. Gayet mutlu, ağrıları yok. Mesanesinden 136 adet taş çıktı. 10 yıldır bu mesleği yapıyorum ama bu kadar çok sayıda taşı ilk kez gördüm. Tıpta bu kadar ileri yaşlarda ameliyat edilen bir hasta hatırlamıyorum. 100 yaşını geçmiş, durumu yaşına göre iyi olan ve bu kadar taşlı bir hasta sanırım ilktir" dedi.

İlerleyen yaşına rağmen ameliyat masasına yatmaktan çekinmeyen Hasan Hilmi Uğur ise doktorlara çok teşekkür ederek, bir an önce evine ve zeytin bahçesine dönmek istediğini belirtti. Uğur, 2 ay önce ailesiyle birlikte pasta keserek 100’ncü doğum gününü kutlamıştı. Uğur’un yaşına rağmen bu kadar dinç oluşu doktorları şaşırttı.

Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2017, 13:02
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER