- 12-18 NİSAN; PROF. DR HAYDAR BAŞ’I ANMA HAFTASI…

- 12-18 NİSAN; PROF. DR HAYDAR BAŞ’I ANMA HAFTASI…

- 12-18 NİSAN; PROF. DR HAYDAR BAŞ’I ANMA HAFTASI…

- İLK PROGRAM 12 NİSAN’DA İSTANBUL CEVAHİRDE YAPILACAK

- 14 NİSAN’DA TRABZONDA KABRİ BAŞINDA ANILACAK.

Geçtiğimiz yıl 14. Nisan’da hayatını kaybeden Bağımsız Türkiye Partisinin Genel Başkanı Prof. Dr Haydar Baş ölümünün 1. Yıldönümünde bir dizi etkinlikle anılacak.

14 Nisan’ı içine alan 12-18 Nisan tarihi Prof. Dr. Haydar Baş’ı anma haftası ilan edildi.

Bu kapsamda 12 Nisan Pazartesi günü İstanbul’da Cevahir Kongre Merkezi’nde ‘Tevhid’in Merkezi Prof. Dr. Haydar Baş’ adıyla bir anma programı düzenlenecek.

Haydar Baş, 14 Nisan’da da Trabzon Akçaabat’taki kabri başında hatim ve dualarla anılacak.

………………..

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) vefatının 1. yıl dönümünde merhum Genel Başkan Prof. Dr. Haydar Baş’ı anıyor. 

Parti tarafından Haydar Baş’ın Hakk’a yürüdüğü 14 Nisan’ı içine alan 12-18 Nisan haftası Prof. Dr. Haydar Baş’ı anma haftası ilan edildi.

İSTANBUL’DA ‘TEVHİD’İN MERKEZİ HAYDAR BAŞ’ PROGRAMI

Bu kapsamda ilk program 12 Nisan’da İstanbul’da düzenlenecek. 

‘Tevhid’in Merkezi Prof. Dr. Haydar Baş’ı Anma Programı’ adı altında düzenlenecek olan program 12 Nisan Pazartesi günü saat 16.00’da İstanbul Cevahir Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş’ın da katılacağı anma programında Prof. Dr. Haydar Baş’ın 

hayatının anlatıldığı “Ben’im” belgeseller serisinin ilk bölümünün gösterimi yapılacak.

BTP İstanbul İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre sadece parti teşkilatının davet edildiği program, pandemi kuralları çerçevesinde gerçekleştirilecek. HES koduyla giriş yapılacak olan salonda teşkilat üyelerinden maske ve sosyal mesafe kurallarına titizlikle riayet etmeleri istendi.

HAFTA BOYU ÖDÜLLÜ YARIŞMALAR DÜZENLENECEK

12-18 Nisan anma haftası çerçevesinde hafta boyunca  Prof. Dr. Haydar Baş'ın anlatıldığı ödüllü kompozisyon yarışmaları, şiir yarışması ve resim yarışmaları düzenlenecek.

14 NİSAN’DA KABRİ BAŞINDA HATİMLERLE, DUALARLA ANILACAK

Prof. Dr. Haydar Baş’ı anma programlarının merkezi ise memleketi Trabzon’da olacak.

Haydar Baş, 14 Nisan’da Akçaabat’ta Şehitlik Tepesi’ndeki kabri başında gün boyu hatim ve dualarla anılacak.

Aynı gün parti yönetiminin de topluca kabir ziyareti gerçekleştireceği açıklandı.

O’NUN HAYALİ TAM BAĞIMSIZ BİR TÜRKİYE’YDİ…

Düzenlenecek etkinliklerle ilgili bilgi veren BTP Genel Başkan Yardımcısı Lütfullah Önder, ‘O’nun hayali tam bağımsız bir Türkiye’ydi’ diye konuştu.

"O fikir adamıydı, fikirleri ile dünyada dengeleri değiştirdi. O dava adamıydı, O'nun davası Mustafa Kemal Atatürk'ün hayalini kurduğu tam bağımsız bir Türkiye inşa etme davasıydı. O'nun davası Oğuz Kağan'ın ifadelerinde yer bulan "Türk yurdunda aç insan bırakmama" davasıydı. O gönül adamıydı, insan işçisiydi, O'nun davasını sırtlanıp taşıyacak on binler, yüzbinler yetiştirdi, insan yetiştirdi.            14 Nisan günü muhterem hocamızın Trabzon Akçaabat'ta Şehitlik Tepesi'ndeki kabri başında etkinlik düzenleyeceğiz. Bu etkinlik çerçevesinde gün boyu Kur'an-ı Kerim okunacak, mevlidi şerifler okunacak, dualar edilecek ve Ramazan'ın ikinci günü olması münasebeti ile iftar ve sahur yemekleri ikram edilecek. Yine anma haftası çerçevesinde Prof. Dr. Haydar Baş'ın anlatıldığı ödüllü kompozisyon yarışması, şiir yarışması ve resim yarışması düzenliyoruz. Yine aynı hafta içerisinde İstanbul'da Prof. Dr. Haydar Baş'ın fikirlerinin anlatıldığı uluslararası bir sempozyum organize edeceğiz.

(Sizden Gelenler)

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160